Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Όχι άλλο Πάσχα χωρίς τρένο

Δυστυχώς οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την επαναδρομολόγηση κλείνει κάθε μέρα που περνά. Γνωρίζουμε ότι σε λίγες μέρες θα προκηρυχτούν εκλογές και οι πάντες στη διοίκηση θα ασχολούνται με το κυνήγι της ψήφου. Μετά θα έρθει μια νέα διοίκηση στο υπουργείο μεταφορών και μια νέα διοίκηση στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ότι αυτό συνεπάγεται. Τους τελευταίους 14 μήνες έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες και η επαναδρομολόγηση είναι έτοιμη και μάλιστα με καλύτερες υπηρεσίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Φλώρινας.
Ο στόχος μας είναι αυτό το Πάσχα οι επισκέπτες και οι απανταχού Φλωρινιώτες να έρθουν να περάσουμε Πάσχα μαζί με το τρένο. Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι τα δρομολόγια μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα από την Κυριακή των Βαΐων. Περιμένουμε ο Δήμος και το Δημοτικό συμβούλιο να κινητοποιηθούν και να δώσουν μια στέρεα θετική απάντηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξουσιοδοτώντας το Δήμαρχο να διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες και να υπογράψει τη σύμβαση άμεσα.
Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι οι συνδυασμένες μεταφορές με κορμό το τρένο δεν είναι μόνο ένα σχέδιο που θα κάνει το τρένο οικονομικά βιώσιμο. Είναι ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει το δικαίωμα των κατοίκων στην κινητικότητα σε περίοδο κρίσης αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής που αναδείχτηκε κάποτε ο καλύτερος αγροτοτουριστικός προορισμός (κι από τότε είναι επισκέψιμη με ΙΧ μόνο). Ελπίζουμε λοιπόν οι Δήμοι (και γιατί όχι και η περιφέρεια) όχι απλώς να ανταποκριθούν στο ελάχιστο που ζητά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξυπηρέτηση οργανωμένων εκδρομέων) αλλά στη διασφάλιση συστηματικών δημοσίων συγκοινωνιών σε όλο το νομό! Τώρα όμως είναι απαραίτητο να γίνει τουλάχιστον το ελάχιστο!
Η εποχή της ανάλυσης και των καθυστερήσεων έχει περάσει, είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα τουλάχιστον το ελάχιστο. Χρειάζονται αποφάσεις και πράξεις τώρα!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.
http://florinatreno.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. EDW O KOSMOS XANETE K TO TRENO XTENIZETE. K OTAN DOULEUE FEROSASTAN LES K MAS KANATE XARH POU MAS EXIPIRETOUSATE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @12:55

    Σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου να επανέρθει το τραίνο, γιατί άραγε;;
    Ιδέες και μυαλά σαν αυτά μας βαστάνε 100 χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φλωρινα κάθε μέρα σιγοσβήνεις ΚΑΤΑΝΤΙΑ...ρε μεγάλε μα.... 12.55 πόσους αιώνες ζείς πίσω? την εποχή όπου στην Φλώρινα κυκλοφορούσαν βόδια με κάρα? έχεις δίκιο σήμερα κυκλοφοράν βόδια σε δύο πόδια.σουζαααααα και τουμπεκί πλέον..άχ φλώρινα πόσο σαομαζοχιστικά σιγοσβήνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με ανεργια μεγαλη,στην πολη των, αδικως,πολλων βολεμενων,το μονο που λειπει ειναι το τρενο.ποιοι θα ταξιδευουν?αντι να πολεματε να μην φυγουν οι σχολες,να ανοιξουν επιχειρησεις να βγαλει ο κοσμακης το ψωμακι του,εσεις το παραμυθακι σας,το τρενο.μαλλον πρωην υπαλληλοι του οσε που εχασαν την βολεψη τους και τον υψηλο μισθο εχουν ξεκινησει ολο αυτο τον σαματα.βαζεται μπροστα ενα μηδαμινο προβλημα.για να χανονται τα σοβαρα.ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.