Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΚΝΕ: «Οργάνωση κι αγώνας ταξικός. - Δεν ζούμε με 400 ευρώ!»

Νέοι και νέες.
Κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, σχολείο και σχολή, γειτονιά, να γίνει κάστρο οργάνωσης του αγώνα,- απόρριψης των μέτρων που καταδικάζουν τη νεολαία στις ατομικές συμβάσεις και στη δουλειά για 430 ευρώ, στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Δεν πρόκειται για προσωρινό μέτρο. Είναι πολιτική επιλογή, με πρωταγωνιστές τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλει τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι επιλογή για τη σωτηρία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πρόκειται για μέτρα απάνθρωπα, βάρβαρα που επιδίωκαν καιρό τα αφεντικά. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Αυτή είναι η ΕΕ. Είναι το σάπιο σύστημα που, μπροστά στο κέρδος, δε λογαριάζει τίποτα. Στις εκλογές μην τους δώσεις "ανάσα". Κάνε κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες σου. Με ισχυρό ΚΚΕ και εσένα στον αγώνα υπάρχει λύση.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Μόνο αυτόν το νόμο πρέπει να αναγνωρίσεις. Πέταξε στα σκουπίδια όλα τα τρομοκρατικά διλήμματα. Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή. Το δίλημμα για μας δεν είναι χρεοκοπημένη χώρα ή "σωσμένη" με χρεοκοπημένο το λαό. Είναι εκβιασμός για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών.
Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός!
Είναι η ώρα να σηκωθείς, να μπεις στον αγώνα, να συμπορευτείς με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ο αγώνας δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε μια στο τόσο. Μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο εάν έχει κατεύθυνση την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, αν έχει στόχο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Εμπιστεύσου. – Στήριξε. - Δώσε δύναμη στο ΚΚΕ.
Αξιοποιούν την ανάγκη σου για τη δουλειά, για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους από την απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων. Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων θα πατήσει σε πάμφθηνους και λιγότερους εργάτες. Να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από κάθε δικαίωμα στη δουλειά - στη ζωή.
Οι νέοι αντιμετωπίζουν τους χειρότερους όρους στη δουλειά. Γιατί είναι ανοργάνωτοι, γιατί τα αφεντικά είχαν και έχουν στήριγμα για τα σχέδια τους τις δυνάμεις που καλλιεργούν τη λογική του "μικρότερου κακού", δηλαδή μειώσεις μισθών ή απολύσεις.
Σαρώστε τους! Δε θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.
Βάλε τέλος στους αρνητικούς συσχετισμούς, στην ανοργανωσιά, στην αποχή, στις ταλαντεύσεις,
στα σχέδια που επιχειρούν τη μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος.
Τίποτα δεν έχει κριθεί! Όταν οι εργάτες δούλευαν ήλιο με ήλιο, πάλεψαν σκληρά για να κατακτηθεί το 8ωρο. Με σκληρούς ταξικούς αγώνες κατακτήθηκαν δικαιώματα που τώρα παίρνονται πίσω. Μπορούμε κι εμείς.
Όσο δυναμώνει το μέτωπο αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο νεολαίας, τόσο θα δυσκολεύουμε τη βίαιη επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ.
Κανείς νέος να μη συμβιβαστεί να δουλεύει για 400 ευρώ, ανασφάλιστος, χωρίς σταθερό ωράριο. Όσοι βρίσκονται στους χώρους εκπαίδευσης, αύριο θα αντιμετωπίσουν την ανεργία και καθεστώς εργασιακής "γαλέρας". Αυτό το στόχο έχουν οι προσαρμογές που κάνουν στην εκπαίδευση. Σήμερα να διεκδικήσεις το παρόν και το μέλλον σου. Το θέμα δεν είναι να αναρωτιέσαι αν μπορείς να ζήσεις με ένα κομμάτι ψωμί, αν και πόσο θα ζοριστείς για να επιβιώσεις, για να βρεις μια κακοπληρωμένη δουλειά. Το θέμα είναι να σκεφτείς εάν σου αξίζει τέτοια ζωή, με μειωμένες απαιτήσεις, μια ζωή με σκυμμένο το κεφάλι, μια ζωή φόβου και τρομοκρατίας. Να ψάχνεις την ατομική λύση και να έρχονται μεγαλύτερα βάσανα.
Ούτε λεπτό χαμένο. Οργάνωση παντού. Στο σωματείο, στο συνδικάτο, στο σύλλογό σου, στην επιτροπή αγώνα, στις γενικές συνελεύσεις, μαζί με το ΠΑΜΕ. Σε κάθε χώρο να γίνει συζήτηση, συνελεύσεις, να καταδικαστούν τα μέτρα. Στην υλοποίησή τους να βρουν τείχος αντίστασης.
Αξιοποίησε την πείρα σου. Θυμήσου τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ. Είναι το μόνο Κόμμα που, όλα αυτά τα χρόνια, αποκαλύπτει το σχεδιασμό της ΕΕ, των μονοπωλίων.
Με τα συνθήματα "μακριά από τα συνδικάτα" και "έξω τα κόμματα", η πλουτοκρατία θέλει στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές να ριζώσει μόνο ο εκφοβισμός, η ανοργανωσιά, η πολιτική και οι νόμοι των κομμάτων της. Να βρεθεί η νεολαία απροετοίμαστη και υποταγμένη στην επιθετικότητα του κεφαλαίου. Να κρύψουν την εναλλακτική λύση που προτείνει και παλεύει το ΚΚΕ.
Εξουσία της πλουτοκρατίας ή εργατική - λαϊκή εξουσία;
Υπάρχει λύση, έχεις επιλογή. Η χώρα έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Χωρίς καπιταλιστές, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο μπορεί να εξασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχει εμπιστοσύνη σ' εσένα, στην εργατική τάξη. Ρεαλιστικό και αναγκαίο είναι να δυναμώσει τώρα ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στη δικτατορία των μονοπωλίων, της ΕΕ με γερή οργάνωση σε κάθε χώρο και με ισχυρό το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.