Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση Μπακογιάννη για τη θέρμανση των σχολείων της Φλώρινας

Το θέμα της ελλιπούς χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων της Φλώρινας θέτει με ερώτησή της προς την υπουργό Παιδείας, η ανεξάρτητη βουλευτής και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που αποφασίζεται κάθε χρόνο, να διατεθεί στους δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων είναι σχεδόν ισόποσο για τα σχολεία όλης της Επικράτειας.
Προφανώς κάτι τέτοιο, είναι παράλογο δεδομένου πως ανά περιοχή διαφέρουν οι ανάγκες και το ύψος των δαπανών που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν εφέτος περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και την υψηλή κατανάλωση, είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν στο σύνολο του το ποσό της εφετινής κρατικής επιχορήγησης, να διατεθεί αποκλειστικά σε δαπάνες θέρμανσης και έτσι να μην υπάρχουν αποθεματικά για επιπλέον δαπάνες. Είναι αυτονόητο λοιπόν, πως διαφορετικές είναι οι ανάγκες σε θέρμανση για ένα σχολείο της Φλώρινας, απ΄ότι ενός σχολείου της Αθήνας.
Η κάλυψη των βασικών αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, μεταξύ των οποίων είναι και η θέρμανση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της εκπαιδευτικής αποστολής, και τις δραστηριότητες του διδασκαλικού προσωπικού και των μαθητών σε περιβάλλον που θα προσφέρει εμπιστοσύνη.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός :
1.Σκοπεύει να προχωρήσει σε αναθεώρηση του ποσού της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβάνοντας κριτήρια που έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και το ύψος του κόστους των λειτουργικών δαπανών τους;

8 σχόλια:

  1. Αχα!!! Η μαντάμ-Μνημονίου μας ψυχοπόνεσε, και κάνει και ερωτήσεις.
    Ούτε τις ερωτήσεις της έχουμε ανάγκη, ούτε την ψυχοπονιά της.
    Να ξεκουμπιστεί να φύγει, μαζί με την ΔΝΤ-παρέα της, και ξέρουμε εμείς μετά πως θα ζεσταθούμε.

    Ελεημοσύνες και υποκρισίες δεν θέλουμε. Την εθνική αξιοπρέπειά μας θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΙ ΘΕΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.ΦΙΛΕ ΑΚΡΙΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΟΤΕ ΝΤΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΙΡΕΤΟΙ.ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΛΥΣΗ.ΑΛΛΙΩΣ ΒΟΥΒΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τώρα που έγινε και λίγο..πατσουρέϊσον, αξίζει να την ψηφίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @07:00
    Με όλο τον σεβασμό, αν έχεις μυωπία, πάνε σε οφθαλμίατρο.
    Αν κρυώνουμε και πεινάμε, είναι γιατί η κυρία Ντόρα μας, επέλεξε να ταχθεί υπέρ του υπερ-πλουτισμού των "δανειστών" μας (κατά πόσο είναι δανειστές ή όχι, άλλη συζήτηση), ακόμα και αν χρειαστεί να εξαθλιωθούν όλοι οι Ελληνες. Δικός τους άνθρωπος είναι, για αυτούς δουλεύει. Πάρτο χαμπάρι!
    Το όψιμο ενδιαφέρον της είναι τουλάχιστο υποκριτικό, άρα κατ εμέ άκυρο.
    Αν κάποιος σου έκαιγε το σπίτι, αλλά μετά ενδιαφερόταν για το αν το αντίσκηνό σου έχει γερά πασαλάκια, τι θα έκανες;δεν θα τον καρύδωνες; Εγώ πάντως θα τον καρύδωνα.

    Καλοί άνθρωποι είμαστε, μ@λ@κες δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακρίτα ας μην είμαστε εντελώς μηδενιστές.Γράφουμε και κρίνουμε τα γεγονότα τη δεδομένη χρονική περίοδο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει ρε παιδιά, δε συμπαθούμε τη Ντόρα (κάθε άλλο μάλιστα) αλλά δε θα της φορτώσουμε και όλα τα κακά της μοίρας μας. Έλεος με τη μιζέρια και το κόλλημα. Οποιαδήποτε φωνή για το καλό του τόπου είναι ευπρόσδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Θέλω το καλό της Φλώρινας"
    (Κ.Μητσοτάκης)
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΩΝΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΙΝΑΙ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.