Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κύκλωμα, με δράση και στη Φλώρινα, κατάφερε να εξαπατήσει ιερείς και να αρπάξει 81.000 ευρώ

Δυο άτομα που εξαπατούσαν ιερείς σε διάφορες περιοχές της χώρας συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται οκτώ συνεργοί τους.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 15 υποθέσεις σε Κρήτη, Κιλκίς, Αμφισσα, Κοζάνη, Φλώρινα, Βοιωτία, Ηλεία, Σέρρες, Πιερία, Νάξο, Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ.
Οι δυο συλληφθέντες, ηλικίας 32 και 29 ετών, μαζί με τους συνεργούς τους εντόπιζαν ιερείς σε όλη την Ελλάδα με τους οποίους επικοινωνούσαν τηλεφωνικά. Κατά την συνομιλία οι δράστες προφασίζονταν πως ήταν ιερείς που εκπροσωπούσαν εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων. Στη συνέχεια τους έπειθαν να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Ετσι κατάφεραν να τους αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 81.071 ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δυο συλληφθέντων κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα και δώδεκα βιβλιάρια καταθέσεων.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.