Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Του κεφαλιού της…

Η εταιρία «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ» συνεχίζει και κάνει του κεφαλιού της χωρίς να υπολογίζει ούτε την τοπική κοινωνία της Αχλάδας ούτε κανέναν άλλον... !!!
Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Αχλάδας αυτή συνεχίζει να στέλνει τα φορτηγά της να περνάνε φορτωμένα και χωρίς καμία προστασία μάλιστα (ούτε καν τέντα) μέσα από το χωριό τις δύσκολες αυτές μέρες όπου υπάρχει παγετός και ολισθηρότητα στον δρόμο.
Έχουν γίνει πάρα πολλές διαμαρτυρίες και συστάσεις στους αρμοδίους, αλλά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση παραμένει... σήμερα όταν κάτοικοι προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο στα φορτηγά η εταιρία όχι μόνο δεν έκανε πίσω αλλά προσπάθησε να τους αποτρέψει έχοντας και τις πλάτες τις αστυνομίας όπου αντί να παρέμβουν για να σταματήσουν την παράνομη διέλευση των φορτηγών προσπάθησαν να τα βάλουν με τους κατοίκους που προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους...!!
Αυτό έτσι για να τα βλέπουν οι αρμόδιοι μπας και γίνει τπτ... πάντως είμαστε αποφασισμένοι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το χάλι με την διέλευση των φορτηγών μέσα από το χωριό για να αποφευχθούν τα χειρότερα..!!!

Ένας από τους κατοίκους της Αχλάδας

18 σχόλια:

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ
    ΠΟΥ ΤΟ 90 Ο/Ο ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ; ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΛΛΟΥ;
    ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΑΠΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επιδή δουλεύουν εκεί πρέπει να κινδυνεύουν από τα φορτηγά και να φοβούνται για τα παιδιά τους; Δεν κατάλαβα τι υποκίνηση θέλει αυτό;

      Διαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΙ ΣΥΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ..?? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας το κλεισει τοτε να ησυχασετε και να δειτε μετα τι σημαινει ανεργια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σας κοψει λιγο η πεινα για να δουμε μετα τη θα σας ενοχλεί... Καθε μηνα κοβουν μισθούς και στην πολη εχει γεμίσει ανέργους κ εσας σας πειραξαν τα φορτηγά. Golden boys Αχλαδιώτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα γιατί δεν πρέπρει να υπάρχουν κανόνες και κυρίως για την εταιρία, μη γρινιάζετε για να γρινιάζετε. Ετσι κι αλλιώς κανείς δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Διεκδικήστε για να δικαιωθήτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.
    ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΟΥ ΖΑΡΑΛΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ Α.Η.Σ. ΜΕΛΙΤΗΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΣΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΕΙ.ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ.ΟΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
    ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΤΣΣΑΝΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΥΡΙΟΙ 7:14, 6:40 ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΧΛΑΔΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ¨"ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΜΕΒΕ". ΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΩΡΥΞΗ 250μ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ. Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντωντας στους σχολιαστες θα ηθελα να σας καλεσω να περασετε λιγες μερες στο χωριο μας.
    Εαν αναπνευεσετε αρκετη καρβουνοσκονη, εαν νταλικες περνουν διπλα σας,εαν τα σπιτια σας ξεκινουν να ραγιζουν, εαν κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα των παιδιων σας, ισως αλαξετε γνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μια ακόμα ευκαιρία για να τρωγόμαστε Δεν το ξέρω το θέμα, Όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος λειτουργίας των φορτηγών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 16.06.11-Δελτίο Τύπου (για λαϊκή συνέλευση Αχλάδας)

    http://www.cityoflorina.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=592&Itemid=209

    Στη λαϊκή συνέλευση για το θέμα των αποζημιώσεων και της μετεγκατάστασης των περιουσιών των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας της Αχλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 στην Αχλάδα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Σκοπός της συνέλευσης ήταν η ενημέρωση των κατοίκων από το Δήμαρχο, τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ και τον εκπρόσωπο των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας για τις διαδικασίες που μπορούν να ακολουθηθούν για το μέλλον της περιοχής τους και το ρόλο της ΔΕΗ, ενώ παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος των Λιγνιτωρυχείων ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΕ κ. Χρήστος Παυλίδης, ο Διευθυντής των ορυχείων Αμυνταίου κ. Νίκος Γκαναβάρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Αχλάδας κ. Ευρυπίδης Γιώσης, εκπρόσωποι του συλλόγου πληττομένων Αχλάδας – Σκοπού και κάτοικοι του χωριού. Ο Δήμαρχος Φλώρινας στην τοποθέτησή του δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε για τις αποζημιώσεις των περιουσιών σας από τη ΔΕΗ και τον ιδιώτη, τη μετεγκατάσταση της Τοπικής Κοινότητας της Αχλάδας. Ως Δήμαρχος, έχω υποβάλλει ένα πακέτο αιτημάτων προς την κ. Υπουργό, προς τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η.Α.Ε. και προς όλους τους εμπλεκόμενους με τα θέματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας......


    Η λύση έχει δοθεί ο κ. Δήμαρχος όπως όλα τα άλλα δεν κανει τιποτα
    και για τα φορτηγά ο Δήμαρχος φταίει δεν ανήγει το δρόμο...
    Μονο καρέκλες ζεσταίνουν..... ουστ

    Για να μη μαλώνουμε μεταξυ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μαθατε.να.ζητατε,λεφτα.χορισ.δουλεια.κ@@@ομαγκεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για εσάς που σχολιάζεται εκτός αχλάδας κάντε μια βόλτα στα 2 κοιμητήρια της αχλάδας και θα καταλάβεται ο καρκίνος θερίζει οι μελοθάνατοι της αχλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μαλον δεν εχετε καταλαβει εσεις οι αχλαδιωτες τι περναει ο υπολοιπος νομος τη φλωρινας απο την ανεργια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν καταλαβαινω γιατι τα φορτηγα παιρνανε απο το χωριο και κινδυνευουν τα παιδια. γιατι δεν πανε απο το περιφερειακο δρομο που εναι πιο ασφαλης και δεν υπαρχουν παιδια στο δρομο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kai na disiasti i axlada gia ti florina ,doste mas to stratopedo na kanoume spitia gia na exete douleia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. loipwn h AXLADA den feugei apo edw pou einai na kleisoun ta orxeia kai na fugoun gia na usixasoume kai opoios ta 8elei kai einai toso uper tous na ta parei spiti tou..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.