Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πρόταση για ονοματοδοσία οδού «Θόδωρου Αγγελόπουλου»

Έφυγε χτες από την ζωή ένας μεγάλος σκηνοθέτης ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος . Βραβευμένος με τον «χρυσό φοίνικα» το 1998 στο φεστιβάλ των Κανών για την ταινία «Μια αιωνιότητα , μια μέρα».
Ο Αγγελόπουλος αγάπησε και τίμησε την Φλώρινα τόσο πολύ που έκανε τα γυρίσματα αρκετών ταινιών του (ο Μελισσοκόμος, Το μετέωρο βήμα του πελαργού, Τοπίο στην ομίχλη, Το βλέμμα του Οδυσσέα κ.α.) εδώ στην Φλώρινα κάνοντας την γνώστη σε όλον τον κόσμο.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον «Μεγάλο καλλιτέχνη» προτείνω να ονομαστεί μια οδός «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».
Επίσης προτείνω να μεταβεί αντιπροσωπία του Δήμου μας στην κηδεία του, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό να σταλεί στεφάνι και το καλοκαίρι στις εκδηλώσεις του Δήμου να γίνει αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη.

Μετά τιμής
Ευάγγελος ΣτάϊοςΔημ. Σύμβουλος

21 σχόλια:

  1. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καντιώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τριζουν οσο θελουν τα κοκκαλα του μισανθρωπου!!! Φτανει πια με το σκοταδισμο και τη μισαλλοδοξια που βυθισε τη Φλωρινα μας! Ο Χριστος διδαξε την αγαπη και τη συγχωρεση!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Να τριζουν οσο θελουν τα κοκκαλα υουμισανθρωπου, που βυθισε τη Φλωρινα μας στο σκοταδι! Ο Χριστος διδαξε την αγαπη και δεκτικοτητα. Οπως διδαξε και την ευγνωμοσυνη! Χαρη και στον Αγγελοπουλο γεμισε η Φλωρινα λατρεις και τουριστες! Ξυπνηστε!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. na ginei h odos!http://neaflorina.blogspot.com/ kai www.florina-newsblog.blogspot.com ta pio egkyra gia thn flvrina paidia!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa!!!!Σατανικό!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι... ο παραποτάμιος από τα σχολεία μέχρι τον Αριστοτέλη...

      Διαγραφή
  4. Nα δοθεί το όνομα του μεγάλου σκηνοθέτη σε μια παραποτάμια οδό της πόλης.
    Το χρωστάμε στον άνθρωπο που έκανε τη Φλώρινα γνωστή σε διεθνές επίπεδο. Ας τιμήσουμε σαν κοινωνία, που πάντα αγκάλιαζε και γεννούσε τέχνη, τη μνήμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η οδός μπροστά από το σπίτι του ΣταΪου και μόνο η απόσταση μπροστά από το τετράγωνο που ανήκει, δηλ 50 μέτρα.
    Να βάλει και μια φωτογραφία του στο σπίτι του.
    Να βάλει δίπλα και μια φωτογραφία του Τζιάν Μαρία Βολοντέ..
    Αμα ντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και γιατί όχι ρε παιδιά τι αντίδραση είναι αυτή....????? ο άνθρωπος έχει γυρίσει 7 ταινίες εδώ μας έχει προβάλει όσο κανένας... ακόμα και στο εξωτερικό!!!!! ας είναι όποιος δρόμος να ναι εκεί κολλήσαμε τώρα!!! συμφωνώ με τον Σταιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι θα μας πέσει το επίπεδο αν δεν ονομαστεί κάποια οδός. Εδώ ο κόσμος καίγεται και επειδή μερικοί θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις θα θεωρούμε πρωταρχικό σκοπό τέτοιες κινήσεις.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια αυθόρμητη πρόταση ριγμένη στην μηχανή των ανώνυμων σχολιογράφων οπου ο καθένας μπορεί άνετα μεσα στην ανωνυμία του να πει την μαλ@Ψι@ του. Και το αποτέλεσμα, βγαίνει απο την μηχανή κιμάς, οπως κιμάς και μιζέρια απλά υπάρχει μόνο στα μυαλά ορισμένων..

    Ναι, να ονομαστεί η οδος προς τιμη του Σκηνοθέτη, γιατι οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την Ελλάδα μας να αλλάξουμε με το ονωμα αυτού του προδότη σιγά των ήρωα ψεύτικες ιδέες ψεύτικα ονειρατα , Ο ΘΕΟΣ να των συνχωρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ίσως το να δοθεί ένα τέτοιο όνομα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.
    Με δεδομένο τον χαρακτήρα των ταινιών του σκηνοθέτη, τα οχήματα σε έναν τέτοιο δρόμο δεν θα μπορούν να κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 1χαω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΔΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΥΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΟΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @"ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΔΟΥΣ"...
      Μάθε πρώτα Ελληνικά αγορίνα μου, και μετά βγάλε ετυμηγορία για ποιους λόγους είμαστε πίσω σε όλα.

      Διαγραφή
  14. Καλός ήταν ...άιντε....αλλά ήταν και εγωιστούλης!..μούτρωσε όταν πήρε το βραβείο ο Κουστουρίτσα και όχι αυτός...λαμπόγιαλο τα είχε κάνει στους χάικαλτσουραλ κύκλους του εξεντρίκ cine με πολλά όχι και τόσο κόσμια μπινελίκια για το κακομοίρη τον Εμίρ!.Την επόμενη χρονιά κλάσαν όλοι μέντες και το πήρε το μέταλλο!..Πάντως είχε κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει!...τώρα για την ονοματοδοσία κάποιας οδού με το όνομά του ΟΚ! ας δωθεί,θα είμαστε πιο "πολιτισμένοι" έτσι!Αλλά....πολλοί θα μπερδεύονται με το τοπικό επίθετο που υπάρχει στην Πόλη!..τες πα!
    Το κουφό είναι όμως το εξής:Όλοι αυτοί οι δήθεν GRANDE CULTURIARIDES που τον κατανοούσαν "ντεμέκ" δεν τους βλέπω να έχουν στις παρέες τους τύπους σαν τους χαραχτήρες που σκηνοθετούσε ο μακαρίτης!...που χάρη τούτων έγινε και "ποιοτικός" director...κάνω λάθος ή απλά μετεωρίζομαι?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε νεκρούς αναφέρεστε.Λίγο σεβασμός
    Rene'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.