Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σ. Σαπαλίδης: «Στοχεύουμε στην ανάπτυξη, για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα»

Για «μία πραγματικά δύσκολα εποχή για τις επιχειρήσεις μας, για τον τόπο και τη χώρα με την ανεργία να ξεπερνάει το 30%, τα λουκέτα να πληθαίνουν και την οικονομική αιμορραγία προς τη γείτονα χώρα να μεγαλώνει» έκανε λόγο ο Σάββας Σαπαλίδης κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ επισήμανε στην ομιλία του πως «πριν από ένα μήνα αναλάβαμε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και δηλώσαμε πως τολμάμε στα δύσκολα. Πάνω από το 70% των συναδέλφων αδυνατεί να αποπληρώσει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Οι αποπληρωμές των δανείων γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι χρηματοδοτήσεις δε από τις τράπεζες ανύπαρκτες. Μέσα σε αυτό το κλίμα καλούμαστε να σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό μοντέλο και την έξοδο των επιχειρήσεων του νομού μας από την κρίση. Με αιχμή του δόρατος την ενημέρωση και την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων μέσο του ΕΣΠΑ θα στοχεύσουμε στην ανάπτυξη.
Θα επιδιώξουμε συνεργασίες με όλους τους φορείς του τόπου και θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση προωθώντας τα μεγάλα προβλήματα στην κεντρική εξουσία, καθώς και την κατεύθυνση που πρέπει να στοχεύσουμε επενδυτικά οι επιχειρήσεις του νομού μας. Το πρώτο μέλημα μας θα πρέπει να είναι η καταγραφή των προβλημάτων και οι ζημίες που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας. Θα προκαλέσουμε άμεσα αναπτυξιακό συνέδριο για να αναδείξουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις».
Κλείνοντας ευχήθηκε μέσα στο 2012 η χώρα μας να βγει από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες και υπογράμμισε πως «το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας και εγώ ως πρόεδρος δεσμευόμαστε πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην κλείσει καμία επιχείρηση στο νομό μας».
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμα ο βουλευτής Στ. Κωνσταντινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Ηλιάδης, οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας Α. Αριστείδου και Αμυνταίου Γ. Ψαλλίδας,  ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Γιάννης Παπαργύρης και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μ. Καρακόλης, ενώ στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος.

7 σχόλια:

  1. Το αρνητικό κλίμα δεν αλλάζει με τρόπους και ενέργιες (όπως να μην δίνεται ο λόγος για χαιρετισμό στους αντιδημάρχους) αλλά και με πρόεδρο του ΕΒΕ την Ντορις. Αλήθια αυτή τι θέλει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φάντασμα της Ντόρις φαίνεται πως κυνηγάει πολλούς. Για Πρόεδρο την είχα ικανή , αλλά χαζή είναι να παίξει σε τέτοιο γήπεδο; Από όσο ξέρουμε, αυτή είναι η μόνη που ξέρει τι θέλει. Πως συνδέεται όμως - η Ντόρις- με αυτό το δημοσίευμα, δεν μπορώ να καταλάβω, διότι στην βασιλόπιτα του ΕΒΕ έλαμψε δια της απουσίας της. Είναι αυτό που λέω. Έμμονη ιδέα, έχει γίνει η Ντόρις για πολλούς.

      Διαγραφή
  2. Εκείνος ο βολευτής ο Λιάνης κι εδώ ο μεγαλος απών απ τα σημαντικά προβλήματα του τόπου. Ο Λιάνης είναι βουλευτής Φλώρινας ή ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ στην Φλώρινα? Άρε κορόιδα Φλωρινιώτες ....που ψωνίζετε στα σκόπια. Μέλλον και ανάπτυξη ονειρεύεστε με βουλευτές ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ και ψόνια στα σκόπια..Καληνύχταααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να πετυχεις ομως την συνεργασια με ολους τους Φορεις του Τοπου, παρε την γεναια αποφαση να χρησιμοποιησεις τα αξιολογοτερα μελη του συνδιασμου σου,ανεξαρτητα απο το αν αυτοι εκλεγηκαν η οχι,κανε στην ακρη τους δηθεν σπουδαιους,(ξερεις εσυ απο τετοιους),και το κυριοτερο ολων, απομακρυνε απο κοντα σου την "Επικοινωνιολογο" σου, και παψε να της δινεις τα εργαλεια για τα ξεκαθαρισματα των λογαριασμων ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και δεν αναλαμβάνεις εσύ κ. καταστηματάρχα, το στήσιμο και αυτού του μαγαζιού δηλ. του Επιμελητηρίου; Το δικό σου το μαγαζάκι,είναι ή δεν είναι κομματικό; Γιατί φοβάσαι τόσο την επικινονοιολόγο; Μήπως φτιάξει το προφίλ του Σάββα ή μήπως σε πάρει και σένα ξόφαλτσα κανένας "κάβουρας"..Εμπλέκεσαι μήπως με το Επιμελητήριο στο παρελθόν; Διότι και τότε δεν θέλατε την επικοινωνιολόγο του Άρη, επειδή του έφτιαχνε προφίλ και φοβόσασταν μην μείνετε στην απ έξω..Μήπως η επικοινωνιολόγος πρόκειται να ασχοληθεί με τα του παρελθόντος του ΕΒΕ, τώρα που ο Σάββας πρόκειται να φέρει ορκωτούς λογιτές; Αν τους φέρει. Τέλος είναι σημαντικό να μπορεί ο Σάββας και ο κάθε Σάββας να επιλέγει συνεργάτες χωρίς υποδείξεις και ξέρεις τι εννοώ.
      Αν βέβαια το καταφέρει, διότι πολύ φοβάμαι πως οι δεσμεύσεις θα είναι υποχρεωτικές και γι αυτόν αν θέλει "στενή" συνεργασία με τους φορείς.

      Διαγραφή
    2. O Άρης γι αυτό προσφέρει "γην και ύδωρ" στο Επιμελητήριο; Για να παρακολουθεί τα πράγματα από κοντά, με την ντεμέκ και δήθεν τεχνογνωσία της 14ετίας; Ο Σάββας πως παρέλαβε από τον Άρη; Με ποιές διαδικασίες; Τελικά ο Σάββας θα αποδειχθεί ένας αλλά λέων ή θα αφομοιωθεί από το σύστημα;

      Διαγραφή
    3. Για όλους τους αιρετούς ισχύει το σοφόν. "Σε νόμιζα βασιλικό μου βγήκες αγγινάρα". Ο Σάββας θα δείξει. Γι αυτό μικρό καλάθι. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως ο Σάββας, όταν δεν ήταν Πρόεδρος του ΕΒΕ, χοροπηδούσε για να διακοπεί η συνεργασία του Άρη με την επικοινωνιολόγο. Στη συνέχεια την επέλεξε - την επικοινωνιολόγο - για να του φτιάξει την εικόνα προεκλογικά. Σίγουρα με το αζημίωτο διότι η επικοινωνιολόγος λέγεται πως είναι "εβραικής καταγωγής".
      Το βέβαιον είναι πως η επικοινωνιολόγος μπορεί και χωρίς τον Σάββα και χωρίς το ΕΒΕ. Εκτός και αν οφείλει την επιτυχία της στο καθάρισμα των βόθρων στον υδραυλικό. Δεν νομίζω. Λέτε;
      Ο καταστηματάρχης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καίγεται τόσο για την επικοινωνιολόγο και δεν κοιτάει το μαγαζάκι του. Αργία μήτηρ πάσης κακίας θα μου πείς. Και ο καταστηματάρχης γνωστός στην πιάτσα..

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.