Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πληροφορήθηκε τον απροσδόκητο θάνατο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, Επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου, Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Υπήρξε ένας δημιουργός με ευαισθησία, γνώση, διαύγεια και υψηλού βαθμού αισθητική, που εξερευνούσε, ανέλυε και προέκτεινε, χωρίς μεγεθύνσεις, την κοινωνική και πολιτική ζωή της πατρίδας μας, τις δράσεις και αντιδράσεις των ανθρώπων και τις ιστορικές διαδρομές στο χώρο και το χρόνο. Αποτελούσε μια φωτεινή παρουσία στο χώρο της τέχνης.
Το έργο του τον καθιέρωσε ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου, κερδίζοντας το σεβασμό της απαιτητικής κινηματογραφικής παγκόσμιας κοινότητας.
Το τοπίο της Φλώρινας, τοπίο με έντονη ιστορικότητα που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου, ενέπνευσε το μεγάλο σκηνοθέτη στα έργα του, δημιουργήματα που κουβαλούν περήφανα την ελληνική ψυχή. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του επιφανούς καλλιτέχνη και συμπαρίσταται στους οικείους του, εκφράζοντας ολόψυχα τα συλλυπητήριά του.
Ως ελάχιστο δείγμα τιμής το Πανεπιστήμιο θα δώσει το όνομα του εκλιπόντος σε μία από τις αίθουσές του.
Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.