Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το «χρυσό» νερό της Φλώρινας

Πέρασε περίπου μια βδομάδα από τη μέρα που κατεβάζοντας καντήλια ξεβίδωσα τις βρύσες του σπιτιού για να εντοπίσω τον λόγο που το νερό δεν έτρεχε με αρκετή ένταση. Το φαινόμενο με απασχολούσε για αρκετό καιρό αλλά ως γνήσιος "εγώ" ανέβαλα κάθε τόσο τη σχετική "εγχείρηση" προς εντοπισμό του προβλήματος.
Όταν λοιπόν το αποφάσισα, πήρα αρχικά μια τανάλια. Τίποτα. Δεν ξεβίδωνε καμία βρύση. Άνοιξα το Ευαγγέλιο και άρχισα τη σχετική λειτουργία. Άναψα και ένα καντήλι, για παν ενδεχόμενο. Μετά από αρκετή ώρα και αφού είχα δοκιμάσει κάθε είδους εργαλείο, από τανάλια μέχρι κομπρεσέρ και έχοντας φτάσει στην επιστολή προς Κορινθίους, συνειδητοποίησα πως προσπαθούσα να ξεβιδώσω τη βρύση βιδώνοντάς τη. Δηλαδή πάλευα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Με χαρά λοιπόν και χαμόγελο 5χρονου παιδιού άρχισα να ξεβιδώνω τη βρύση. Το θέαμα που αντίκρισα όταν έβγαλα το φίλτρο ήταν κορυφαίο. Από τη στιγμή που το είδα, μέρα παρά μέρα ξυπνάω και τρέχω να ξεβιδώσω τις βρύσες του σπιτιού με την ελπίδα πως ίσως έχει ξεβραστεί στο φίλτρο κάποιο πετραδάκι με υπολείμματα χρυσού ή που ξέρεις μπορεί και ολόκληρο χρυσό πετράδι. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω μέσα στους σάκους με χαλίκι που έχω μαζέψει απο τις βρύσες του σπιτιού , ούτε ένα χιλιοστό του γραμμαρίου χρυσάφι. Μα τι σκατά? Αυτή η πόλη μόνο πιπεριές και φασόλια παράγει? Δήμαρχε.... τόσο χαλίκι πίνουμε. Τόσα λεφτά πληρώνουμε για αυτό το χαλίκι. Ε, ρίξε μέσα βρε αδερφέ κάνα πετραδάκι με αξία. Κάτι! Ένα μπριγιάν βρε αδερφέ! Λίγη χρυσόσκονη! Κάτι τις να συμπληρώσουμε κι εμείς λίγο στο εισόδημά μας να πληρώσουμε το ρεύμα, το πετρέλαιο και το νεράκι μας.
Για να σοβαρευτούμε ομιλώ για αυτό που θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Συμβουλή: καθαρίζετε συχνά τα φίλτρα στις βρύσες σας.
Δια χειρός: Eyes of Jackal

Πηγή: magazino24

1 σχόλιο:

  1. Καθαρό έγκλημα!!!Δεν υπάρχουν Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας,.έστω ένας Εισαγγελέας!!Αμάν επιτέλους! Τόσο πολύ έχουμε χαλάσει που ούτε την στοιχειώδη ευαισθησία δεν έχουμε για τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!!!!!! της μικρής μας κοινωνίας!
    ..ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!..Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!..ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.