Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας για το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2012, συζήτησε προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον θέμα, την έκδοση Ψηφίσματος λόγω του εκτάκτως επισυμβάντος θανάτου του πολυβραβευμένου για το έργο του και την προσφορά του στην έβδομη τέχνη, τιμημένου και με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, παγκόσμιας εμβέλειας κορυφαίου Έλληνα Σκηνοθέτη, Σεναριογράφου και Παραγωγού Κινηματογράφου Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας Αποφάσισαν Ομόφωνα να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα, του οποίου η σύνδεση με την πόλη μας ήταν ιδιαίτερη, καθώς υπήρξε λάτρης της Φλώρινας, των ανθρώπων και των τοπίων της, τα οποία απετέλεσαν πηγή έμπνευσης σε πολλές ταινίες του, που στη συνέχεια απέσπασαν εξαιρετικές διακρίσεις. Η Ελλάδα και η Φλώρινα, έμειναν φτωχότερες μετά το θάνατο του εξαιρετικά χαρισματικού αυτού ανθρώπου. Το παρόν ψήφισμα
1. Να αποσταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να δημοσιευθεί στον Τύπο.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Δρ. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου

13 σχόλια:

  1. Και για το θέμα της μετονομασίας κάποιας οδού, με το όνομα του ανθρώπου που έκανε γνωστή τη Φλώρινα ακόμα και στο εξωτερικό, τίποτα ε;

    Α ρε υποκριτές! Ποιούς νομίζετε ότι κοροιδεύετε πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φλωρινιώτικος Μεσαίωνας συνεχίζετε...Ο Διαφωτισμός δεν ξέρω πότε θα έρθει.

      Διαγραφή
    2. Ποιός θα τα βάλει με το φάντασμα του μακαριστού Καντιώτη ; το Δημοτικό Συμβούλιο ;

      Διαγραφή
    3. Ποιος διαφωτισμός και ποιος μεσαίωνας, αγράμματοι. Μάθατε δυο λέξεις και τις εκστομίζετε σε βάρος των άλλων σα να τους πυροβολείτε, για να δικαιώσετε το αυτοθαυμαζόμενο, δήθεν προοδευτικό, δήθεν φωτισμένο "πνεύμα" σας...

      Διαγραφή
  2. Προσέξτε με σας κάνει ντα η μητρόπολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Γίναμε γνωστοί ακόμα και στο εξωτερικό"
    Απίστευτο κόμπλεξ φλωρινιωτάκο...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ESY FILE POU DEN FOVASAI NA SE KANOUN "NTA" GIATI DEN GRAFEIS TO ONOMA SOU? APO KOTOULES GEMISAME. A RE KATI PALIKARIA.
    KAI KATI ALLO. POIOS THA MOU PEI POY EGINE GNOSTH H FLORINA APO TON AGGELOPOULO KAI TI KERDISE. EILIKRINA DEN KSERO. AS APANTHSEI KAPOIOS.
    OI TAINIES TOY APEYTHINONTAN STHN EUROPAIKI KOULTOURA POU GIA NA MHN PERNOUN XAPIA GIA TON YPNO EVLEPAN TIS TAINIES. SYMPATHISA TON AGGELOPOULO SAN ANTHROPO, ALLA OXI GIA TIS TAINIES TOU.
    OMOS KAI H SYMPERIFORA KAPOION MONO KAI MONO GIA NA RIKSOUN DHLHTHRIO STON KANTIOTH EGINAN THAYMASTES TOU AGGELOPOULOU. OUTE O IDIOS DEN THA TO HTHELE. TELOS PANTON. ZOH SE LOGOU MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

      Διαγραφή
    2. Ενω εσυ φίλε μου, υπογράφεις επώνυμα ως ENAS PALIOS FLORINIOTHS.. Σε λιγο θα δωσεις και ΑΔΤ..

      Διαγραφή
  5. Καμιά Φλώρινα δεν έγινε γνωστή πουθενά -ίσως μόνο στο θολωμένο μυαλό κάποιων ματαιόδοξων συμπλεγματικών επαρχιωτών. Για να μην πούμε ότι τα περί γνωστής Φλώρινας δείχνουν τοπικισμό, εθνικισμό έως και υποβόσκοντα ρατσισμό.
    Κοιτάξτε λοιπόν, εσείς που κρίνετε τους άλλους να κάνετε με τα έργα σας γνωστή την πατρίδα σας και μην ψάχνετε αφορμές να βγάλετε απωθημένα, κομπλεξάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ
    Ρε μανία που έχετε με τον "Τεό"!
    Δεν ήταν και καμιά Θεό.τητα ρε σεις!Ξεκολλάτε!
    Και γιατί επιμένετε ως "οπαδοί" του προσώπου να μπινελικιάζετε τους Φλωρινιώτες?Τι προσωπικότητα ήταν ο μακαρίτης που σας εμπνέει τόσο πολύ ώστε να έχετε την εντύπωση οτι μας έβγαλε από την αφάνεια και μας πήρε σαν "πελαργός", μεταφέροντάς μας ως νεογένητα βρέφη στην πρώτη μούρη του Παγκοσμίου Στερεώματος!
    ..τόσο ρε μωροφιλόδοξοι είστε που θέλετε να παινεύεστε οτι κατάγεστε από την Φλώρινα όπου ο "Τεό" σούταρε τα πλάνα των ταινιών του?..ε και?
    Τι ημιαστούλικη καραμπινάτη χωριατίλα είναι αυτή?..
    σαν γουρουνοτσαροχοσαλονάτοι του χωραφιού αρχοντοχωριάτες συμπεριφέρεστε!..αν είναι δυνατόν!
    Και γιά πείτε μας ρε culturiarakia της "fog" σε ποιές άλλες περιοχές και πόλεις ανά την ηφήλιο έχει γυρίσει ο "Τεό" ταινίες?..τις ξέρετε ναι ή όχι?..και αν τις ξέρετε για πείτε μας ποιές είναι για ξέρουμε και τις συμφίρμες μας,να μην το παίζουμε και μοναδικοί!..α και αν έδωσαν ή θα δώσουν το όνομά του σε κάποια οδό της πόλης τους!
    Για πόσους τοπικούς ΜΕΓΑΛΟΥΣ Ανθρώπους των τεχνών
    με το άλφα 1000 φορές κεφαλαίο!.έχετε συμπεριφερθεί έτσι?..ε?..και για ποιούς έχουμε ονοματοδοτήσει κάποια οδό?..για πείτε μου?
    Ρε μανία να γίνουμε γνωστοί σε όλο τον κόσμο! τι ΑΣΤΟΥΛΙΚΗ νοοτροπία "Τεέ" μου!! είναι συμπεριφορά τύπου ξαδέρφου του βοηθού κηπουρού μιας κυνηγετικής λόρδικης έπαυλης,που θέλει να τον γνωρίζει η Αυλή του Παλατιού!..αυτή η στάση σας!..τι είναι αυτά ρε!

    Μάλλον δεν έχετε δει τις ταινίες του!...και δεν ταυτιστήκατε με τους πρωταγωνιστές του,κατά την διάρκεια της παρακολούθησης των ταινιών του,(εάν τις έχετε δει..που πολύ αμφιβάλω).
    Να καρπωθείτε και να βιώσετε την αναγκαία "κάθαρση",που είναι
    και η κύρια στόχευση προς τον θεατή από τον σκηνοθέτη,μέσα από τα "δρώντα" πρόσωπα μέσω του σεναρίου,του κάθε σοβαρού έργου(που κατα εσάς ήταν...το παραδέχομαι και εγώ.....κάτι είχαν..ναι!),
    Στα δικά του μάλλον "έργα" οι ήρωες δεν επιζητούσαν την φήμη ως πρόσωπα-χαραχτήρες σε σχέση με το σενάριο και την όλη "ιδέα"!...ή μπερδεύομαι?
    Εσείς μανία με την ματαιοδοξία!..Γίναμε φίρμες!
    Α ρε υποκριτάκια! έ υποκριτάκια!...
    Αστούληδες!...ζωή και πνεύματι! και δήθεν της τέχνης θεατές!
    Ρε τι έχουμε πάθει σε αυτή την πόλη,πήξαμε στην ΑΓΓΕΛΟΣΚΟΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι Φλωρινιώτες, το πέρασμα του Αγγελόπουλου ,αλλά πολύ περισσότερο του Μαρτσέλο Μαστρογιάννη,απο την πόλη σας θα έπρεπε να το εκμεταλλευτείτε δεόντως.Ο Μαστρογιάννη ήταν ένας απο τους σημαντικότερους ηθοποιούς,κατά την γνώμη μου , όχι μόνο πανευρωπαϊκά, αλλά και παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.