Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Φιλοξενία στη Φλώρινα νέων από την Ευρώπη

21 νέους πολίτες (18-28 ετών) από τρεις διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Σουηδία, την Ιταλία και την Ουγγαρία, φιλοξενεί ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου - στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νεολαία σε Δράση, Δράση 1 – Νεολαία για την Ευρώπη 1.1. Ανταλλαγές νέων.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε τονίστηκαν οι στόχοι του προγράμματος, βασικότερος των οποίων είναι η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της υγείας, ως άμεσα σχετιζόμενα ζητήματα με τη ζωή μας. Όπως αναφέρθηκε, οι νέοι θα επιχειρήσουν να δείξουν πως μπορεί ένας οικολογικός τρόπος ζωής να σημαίνει καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Το πρόγραμμα ανταλλαγής θα περιλαμβάνει έξι ημέρες δραστηριοτήτων με δράσεις σε εξωτερικούς χώρους, πράσινες ομάδες εργασίας και πολλά ακόμη. Όλα αυτά θα βασίζονται στην άτυπη εκπαίδευση, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και στο δημιουργώ και μαθαίνω.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.