Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τιμή στο Θ. Αγγελόπουλο από το ΤΕΕΤ

Έφυγε από τη ζωή ως μαχόμενος καλλιτέχνης ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος. Το έργο του με την διεθνή καταξίωση έχει μια απόλυτη σχέση με την Φλώρινα τόσο ως τοπίο όσο και ως πολιτισμική καταγραφή.
Το νεοσύστατο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας είχε την τιμή να ανακηρύξει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο επίτιμο διδάκτορα το 2008. Διπλό το πένθος για το Τμήμα μας: χάσαμε έναν μεγάλο καλλιτέχνη και ένα ουσιαστικό συμπαραστάτη στις προσπάθειές μας.
Θέλοντας να τιμήσει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο η Γενική Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε να ονομάσει την Κεντρική Αίθουσα Θεωρητικών: «Αίθουσα ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ».

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Σπουδών. Οφείλουμε τιμή στον Καλιτέχνη που διαφήμισε την Φλώρινα στα πέρατα της Οικουμένης.
    Προτείνω να χαραχθεί λιτά το προφίλ του σε μία απλή Φλωρινιώτικη κοτρώνα η οποία να τοποθετηθεί στο Βαρόσι δίπλα στο ποτάμι. Πιστεύω ότι εσείς μπορείτε να το κάνετε άμεσα...
    Δημήτρης Γάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.