Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ασφυκτιά η Μεγ. Αλεξάνδρου...

Δευτέρα πρωί και η οδός Μ. Αλεξάνδρου ασφυκτιά για άλλη μια φορά. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το αστικό λεωφορείο δυσκολεύεται να διέλθει από τη λωρίδα κυκλοφορίας, εξαιτίας παρκαρισμένου οχήματος, και αναγκαστικά «καβαλά» τα πλαστικά κολωνάκια.
Η εικόνα αυτή είναι σχεδόν καθημερινή και δημιουργεί εκνευρισμό και προβλήματα. Φαίνεται πως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό και δεν καταλαβαίνουν τίποτα…

11 σχόλια:

  1. Μια λύση είναι να μην περνάνε τα αστικά. Μόνο αυτοκίνητα με 1.5 μετρο φαρδος και μηχανάκια. Να δείτε πως θα λυθεί το πρόβλημα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η στάθμευση στη Μ.Αλεξάνδρου αφορά κάποια μεμονωμένα περιστατικά μετά τα κολωνάκια.
    Πριν τα κολωνάκια η στάθμευση ήταν πάγια κατάσταση και η οδός απροσπέλαστη.
    Αυτή είναι η αλήθεια και δεν παραποιείται.
    Όσο για τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν στα παρακείμενα καταστήματα θα πρέπει να βρεθεί λύση και υπάρχουν πολλές σε συνδυασμό με την παραμονή του διαχωριστικού στο δρόμο.
    Οι καταστηματάρχες είναι ανάγκη να στηριχθούν και οι ενέργειες πρέπει να είναι άμεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα θα λυθεί όταν - επί τέλους - θα μάθουμε να σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας. Όταν θα πάψουμε να είμαστε ακοινώνητοι και "τομαριστές". Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οδηγών που σταθμεύουν σε κάθε συμβολή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου με κάθετες οδούς, αναγκάζοντας τους οδηγούς που θέλουν να προσπεράσουν, να "πατούν" στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας. Η δημοτική αρχή - αφού απεφάσισε να τοποθετήσει τους κώνους - πρέπει να εξετάσει την περίπτωση, να προστατέψει την απόφασή της και ταυτόχρονα τους συνετούς οδηγούς από τους θρασείς, αυθάδεις και ασυνείδητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα σχολια του ΑΣΤΟΥ ειναι καταπληκτικα! σε καθε είδηση περιμένω διακαως αν την έχει σχολιασει από την μοναδική οπτικη γωνία που διαθέτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα σχολια του ΑΣΤΟΥ είναι μοναδικά! σε κάθε ειδηση περιμένω δια καως μήπως την σχολιάσει από την μοναδική οπτική του γωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω δέν έχω κανένα πρόβλημα .κατάργησα το αυτοκίνητο και κάνω σλάλομς ανάμεσα στα κολωνάκια με την on offεντούρο μου! .Πάντως λυπάμαι του΄οδηγους πούλμαν και φορτηγών ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρούν τους ακολουθούντες ιχήδες.Πατάνε και κανα κολωνάκι γιατί έχουν μεγάλο μετωπικό φάδρος καταλαβαίνεις .Μία λύση να σμικρύνετε τα πεζοδρόμια ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ‘αστό’.
    Σε διαβεβαιώνω ότι αυτοί που κακός αναφέρεις ως χωριάτες και έρχονται από τα χωριά τους, σπάνια μπαίνουν στο κέντρο με τα αυτοκίνητα. Κάτι γαϊδούρια αστοί που το παίζουν κάποιοι παρκάρουν όπου γουστάρουν (οι τενεκέδες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα είναι τα κολωνάκια αλλά να κάμνει και καμιά βόλτα επί της Μ. Αλεξάνδρου και η Δημοτική Αστυνομία... γιατί είναι εξαφανισμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tha lega oti tha mporousan na ftiaksoun stin M.alexandrou sto pezodromio 2thesies i 3thesies theseis parking me xrono-parkometra aristera kai deksia, alla den ksero an pernei. An den pernei as traviksoun ligo tis polukatikies pio piso gia na aniksi o xoros gia to ergo. Prosopika ime super-iper to kolonakion giati glytosa apo to vlakodes theama.A! kai mia protasi pou tha anevaze ton tourismo stin florina (diki mou kai auth - copyright) na onomasth i perioxi auth KOLONAKI! E; ti lete; H na onomasti KOLONAKI o pezodromos; Tosoi vlaxotrendy.. na min tous ekmetaleutoume oikonomika os aksiotheata;;

    Ante geia reeeeeeeeeeeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ G.T.: ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΖΩΩΝ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.