Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση Α’ βοηθειών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας (Ε.Δ.Ο.Π.), την Τετάρτη 30/11/2011 στις 3.00 το απόγευμα, μετά από πρόσκληση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Φλώρινα, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση Α’ Βοηθειών σε φοιτητές όλων των τμημάτων. Η ομάδα των 100 φοιτητών θα εκπαιδευτεί θεωρητικά και πρακτικά στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες.
Η Ε.Δ.Ο.Π. πιστή στην κοινωνική της προσφορά και στην ευθύνη εκπαίδευσης όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας, συνεχίζει τις παρουσιάσεις και τις διοργανώσεις σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, με τα έμπειρα στελέχη της, παράλληλα με τη συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων, δήμων, φορέων κλπ της Δυτ. Μακεδονίας.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρον το σεμινάριο...
    Αναρωτιέμαι όμως τα εξής: Με πόσα προπλάσματα και κούκλες πρακτικής εξάσκησης Α' Βοηθειων θα πάει η ΕΔΟΠ να διδάξει τα αντικείμενα? σε 100 συμμετέχοντες? (ένα πρόπλασμα αντιστοιχεί σε πέντε περίπου εκπαιδευόμενους προκειμένου να υπάρχει σωστό αποτέλεσμα διδακτικό), οι εκπαιδευτές της ΕΔΟΠ από που έχουν πιστοποίηση ή πτυχία για να εκπαιδεύουν και άλλους στις Α' Βοήθειες?
    Μήπως πρέπει να αφήσουμε την εκπαίδευση και την διδασκαλία τόσο σοβαρών αντικειμένων σε ειδικούς Ιατρούς Καρδιολόγους ή Πνευμονολόγους ή έστω σε εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) ή στους ΕΚΑΒιτες ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αντικείμενα στα οποία θα εκπαιδευτούν οι φοιτητές είναι τα εξής:
    1. Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, Απινίδωση, Θέση ασφαλείας
    2. Πνιγμονή
    3. Τραύματα & Αιμοραγία
    4. Κακώσεις οστών - αρθρώσεων & μαλακών μορίων
    5. Εγκαύματα
    6. Έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες (κρυοπάγημα, υποθερμία, εξάντληση από ζέστη, θερμοπλήξία, σοκ)
    7. Δηλητηρίαση

    Κάθε αντικείμενο θα αποτελεί ουσιαστικά κι ένα σταθμό, οπότε το σύνολο των 100 φοιτητών θα είναι χωρισμένο σε 7 ομάδες των περίπου 14 ατόμων η κάθε μια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη συμφόρηση για την επιμόρφωση του κάθε αντικειμένου κάτι το οποίο φυσικά δικαιολογεί και τη μεγάλη διάρκεια των σεμιναρίων (6 ώρες). Επιπλέον, συνδιοργανωτής των σεμιναρίων είναι και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ο οποίος συνεργάζεται με την ΕΔΟΠ σε ανάλογες δράσεις με ιδιαίτερη επιτυχία. Τέλος, η Ε.Δ.Ο.Π. –ιδρύθηκε από μια ομάδα απόφοιτων του προγράμματος <> το 2005 και λειτουργεί ως μη κυβερνητική οργάνωση εγγεγραμμένη στο εθνικό μητρώο της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.