Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σπουδαία νίκη για το Φιλυριακό στα Μετέωρα

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στο γήπεδο Καλαμπάκας ο Φιλυριακός αντιμετώπισε για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος την δυνατή ομάδα των Μετεώρων, σ’ ένα ματς που διεξήχθη κάτω από αρκετό κρύο. Ο Φιλυριακός πήρε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 με γκολ στο 2ο ημίχρονο. Ήταν μια ακόμη πολύ θετική εμφάνιση για τις παίχτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη μετά τη νίκη της 1ης αγωνιστικής.
Η νίκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς ο Φιλυριακός αγωνιζόταν σε μια δυνατή έδρα όπως αυτή των Μετεώρων αλλά και γιατί για 30 λεπτά η Φλωρινιώτικη ομάδα αγωνιζόταν με 10 παίχτριες εξαιτίας της αυστηρής αποβολής της Βασιλείου για ένα απλό μαρκάρισμα. Επιπλέον, ο Φιλυριακός είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, ενώ υπήρξαν και δύο περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του Φιλυριακού που δεν δόθηκαν. Μία στο πρώτο ημίχρονο σε χέρι αμυντικού των Μετεώρων και μία σε μαρκάρισμα της Μάινου στη μεγάλη περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο. Το ματς ήταν πολύ δυνατό από την αρχή με το Φιλυριακό να έχει τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να ανοίξει το σκορ. Ένα τετατέτ της Τσιλοφύτη, το πλασέ της οποίας πέρασε άουτ, ένα σουτ της Λυπίτκα από πλάγια θέση που απέκρουσε η τερματοφύλακας των Μετεώρων και ένα σουτ της Μάινου από δεξιά που χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φιλυριακός κατέβηκε αποφασισμένος να πάρει τον αγώνα και σε μια φάση διαρκείας στο 63ο λεπτό η Πέικου σούταρε με μεγάλη δύναμη, η μπάλα κοντράροντας σε σώματα έφθασε στην Μπασούρη που με πλασέ έκανε το 1-0.
Ακολούθησαν και άλλες φάσεις για τη Φλωρινιώτικη ομάδα όπως το δοκάρι της Λυπίτκα σε σουτ στη μικρή περιοχή που δεν κατέληξαν σε γκολ. Λίγα λεπτά μετά ήρθε η αυστηρή αποβολή της Βασιλείου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ήταν ένα απλό μαρκάρισμα που ο ρέφερι θεώρησε αιτία για κάρτα και αποβολή!
Ο Φιλυριακός με 10 παίχτριες για 30 λεπτά όχι μόνο άντεξε αλλά δικαιούταν τουλάχιστον ένα τέρμα στο τετατέτ της Μάινου που καθυστέρησε και χάθηκε μια κραυγαλέα ευκαιρία. Το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητή το Φιλυριακό που σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και έδειξε μια δυνατή, σφιχτή και πολύ συγκροτημένη ομάδα. Ήταν ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος. Επόμενη αναμέτρηση για το Φιλυριακό πάλι εκτός έδρας στη Κατερίνη με τις Πιερίδες Μούσες.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Παπούλια, Ζήκου, Βασιλείου, Καρατζά, Κάτη, Χαραβιτσίδου, Πέικου, Λυπίτκα, Μπασούρη, Τσιλοφύτη, Μάινου
ΜΕΤΕΩΡΑ (Τσάκαλος Σπ.): Μπούρη, Μπλούτσου, Τασούλη, Παπανικολάου (73' Νέστορα), Νικολάου, Γιουβρή (62' Δεβελέ), Ζαμπουρίδου, Ντόκου, Λαγούδη, Σακελάρη, Καραγκουνούλη (71' Πούλιου)
Διαιτητικό τρίο: Κωτούλας Π., Βογιατζής Ε., Κριαράς Απ. (ΣΔΠ Καρδίτσας)

Η βαθμολογία (α’ όμιλος)
1. Πιερίδες 6 (10-3)
- Φιλυριακός 6 (5-1)
3. Δράμα 3 (5-0)
4. Μετέωρα 0 (2-5)
5. Πανσερραϊκή 0 (1-4)
6. Μαγνησιακός 0 (0-5)
7. Αμ. Καλυβίων 0 (1-6)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.