Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κατάληψη του κτιρίου της Π.Ε. Φλώρινας από το σωματείο «Λυγκηστίς»

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΠΕ Φλώρινας προχώρησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Λυγκηστίς», με κύριο αίτημα τη μη πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο νομό Φλώρινας.
Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριο Ηλιάδη, ο οποίος δήλωσε αρωγός στον αγώνα τους τονίζοντας πως «είναι ένας αγώνας όλων μας και πρέπει να πιέσουμε με τέτοιο τρόπο προς την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να νοιώσουν και αυτοί το τι σημαίνει να είσαι στη Φλώρινα και να βάλλεσαι πανταχόθεν. Σήμερα, είναι προς πώληση μονάδες και ορυχεία μόνο από το νομό Φλώρινας, ενώ από άλλους νομούς δεν αγγίζουν ούτε μια καμινάδα. Γιατί μόνο η Φλώρινα;».
Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των φορέων «ώστε να μη δεχτούμε την πώληση των μονάδων, με καμία αιτιολογία. Θα πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το μέλλον των παιδιών μας».
Ο αντιπεριφερειάρχης επιπρόσθετα σημείωσε πως επικοινώνησε με τους δύο βουλευτές και τους ενημέρωσε για την κατάληψη, ζητώντας τους να πραγματοποιηθεί άμεσα το ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Χρήστος Δεληγιώργης ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα της ευθύνης όλων μας και η ώρα όλης της τοπικής κοινωνίας. Και οι τρεις λιγνιτικές μονάδες βγήκαν στο σφυρί. Γιατί άραγε στοχοποιείται ο νομός μας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.