Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αποτρόπαιος φόνος αρκούδας

Στην ευρύτερη δασική περιοχή Κορεστείων Καστοριάς, ανάμεσα στους οικισμούς Χαλάρας και Αγ. Αντωνίου, βρέθηκε νεκρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών. Πρόκειται για τον πιο αποτρόπαιο φόνο αρκούδας που έχει καταγράψει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στα 19 χρόνια λειτουργίας της Οργάνωσης.
Η αρκούδα φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Ακρωτηριασμένα είναι τα δύο μπροστινά πόδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζώο σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.
Την εικόνα φρίκης συμπληρώνει η αφαίρεση της μουσούδας του ζώου και οργάνων από την κοιλιακή του χώρα.
Το ζώο βρέθηκε από πολίτη που το κατήγγειλε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που έσπευσε στην περιοχή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Καστοριάς καθώς και η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς που διενήργησε τη σχετική νεκροψία.
Όπως προκύπτει από τη νεκροψία το περιστατικό συνέβη πριν από 2 μέρες.
Το σημείο θανάτου του άτυχου ζώου βρίσκεται σε ημιορεινή αγροτική περιοχή όπου δεν έχει σημειωθεί πρόσφατα καταγγελία για ζημιά από αρκούδα σε αγροτική καλλιέργεια.
Στην ευρύτερη δασική περιοχή της Καστοριάς σημειώνονται και τα περισσότερα από τα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.
Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης. Ο πληθυσμός της αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 350 άτομα. Μοναδική απειλή για την αρκούδα είναι ο άνθρωπος.

4 σχόλια:

  1. Αίσχοοοος!!!! Δολοφόνοι. Ανθρωπάκια της συμφοράς, που σας αξίζουν τα χειρότερα. Ντροπή. Αφανίστε τα όλα να ησυχάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μετα σου λενε εχουμε πολλες πως εχουμε πολλες αφου σκοτονονται τουλαχιστον 2 καθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γίνει μεγάλη προσπάθεια να εντωπισθεί ο ένοχος και όποιος γνωρίζει κάτι να το καταγγείλει άμεσα προκειμένου να συλληφθεί ο εγκληματίας. Ο ανθρωπος αυτός είναι ψυχικά άρρωστος και πρέπει να φιλοξενηθεί σε ψυχιατρική κλινική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να φιλοξενηθεί. Στον αρκτουρο , από την μεσα πλευρα, ο μαλάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.