Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας στο Μοναστήρι

Στα πλαίσια των επαφών του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας με κοινωνικούς φορείς, συλλόγους και αντίστοιχα κέντρα Αποκατάστασης και Κοινωνικής Φροντίδας, ομάδα εργαζομένων με τον Πρόεδρο του Κέντρου και συλλόγου Γονέων παιδιών με Αναπηρίες Φλώρινας επισκέφθηκαν χθες το DNEVEN CENTAR ZA LICA SO POSEBNI POTREBI στο Μοναστήρι της Π.Γ.Δ.Μ.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων γύρω από την αναπηρία καθώς και συζήτηση πάνω σε καινοτόμα προγράμματα που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Α.με.Α και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Η φιλοξενία, αλλά και η ενημέρωσή από τη διοικήτρια του DNEVEN CENTAR ZA LICA SO POSEBNI POTREBI, Violeta Gadzovska και τους εργαζομένους του, ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, καθώς έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου, τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθώς και τις προοπτικές του.
Τα πρώτο βήμα της συνεργασίας έγινε και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και ελπίδα των μελών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας είναι να συνεχιστούν ανάλογες συναντήσεις που θα δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τα Άτομα με Αναπηρίες.



1 σχόλιο:

  1. όταν όμως μιλάει κάποιος για την παραδοσιακή μακεδονική ονομασία της Φλώρινας , το Λέριν , τότε συναντά την αντίδραση των κάθε κοπής εθνικιστών, οι οποίοι μιλούν για αλυτρωτισμό και έλλειψη σεβασμού στην επίσημη ονομασία, την με κρατική απόφαση του 1926 άγνωστη λέξη Φλώρινα...

    δυό μέτρα και δυό σταθμά...

    όταν όμως οι ίδιοι εθνικιστές αναφέρονται στη γειτονική μακεδονική πόλη Μπίτολα ( εξελληνισμένη παραδοσιακή ονομασία Βιτώλια ) με το προσωνύμιο Μοναστήρι, τότε αυτό δεν είναι εκδήλωση αλυτρωτισμού , ούτε συνδέεται με την δημόσια εθνικιστική ρήση : Μοναστήρι , Γευγελή, γή ελληνική...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.