Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αγραπιδιών

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αγραπιδιών, που στεγάζεται στο πρώην δημοτικό σχολείο του χωριού. Το μουσείο ετοιμάστηκε με την εθελοντική εργασία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου και τη στήριξη του Δήμου Αμυνταίου, ενώ τα εκθέματα που παρουσιάζονται είναι προσφορές των κατοίκων του χωριού.
Μετά τον αγιασμό, στο Λαογραφικό Μουσείο και τη σημασία του για το χωριό αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγραπιδιών κ. Δημήτρης Βασιλειάδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης. Στη συνέχεια απήγγειλε ένα δικό της ποίημα η κα Μαρία Κωνσταντινίδου στην ποντιακή διάλεκτο.
Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στον χώρο του μουσείου από τα μέλη του Συλλόγου και η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση με τοπικά εδέσματα, που ετοίμασαν οι εθελόντριες του Πολιτιστικού Συλλόγου.
«Αυτό το Λαογραφικό Μουσείο δημιουργήθηκε μέσα από τον εθελοντισμό. Μέσα από τη δουλειά ανθρώπων που με μεράκι και πάθος δημιούργησαν αυτό το χώρο.
Θέλω να επισημάνω για μία ακόμη φορά ότι ο εθελοντισμός είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας. Όλοι πρέπει, στο χρόνο που διαθέτουμε, να συμμετέχουμε στα κοινά. Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας και κατ’ επέκταση ο Δήμος μας χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
Είναι σημαντικό αυτό το Λαογραφικό Μουσείο γιατί προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά μας. Ο λαός μας διατηρήθηκε σε δύσκολους καιρούς και ξεπέρασε πολλές αντιξοότητες γιατί έχει βαθιές ρίζες και την ιστορία αυτή πρέπει να τη διατηρήσουμε και να τη μεταδίδουμε στους νέους ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του για τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αγραπιδιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.