Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

610 χιλιόμετρα με το ποδήλατο, με σύμμαχο τις αναπνοές 33 παιδιών με ειδικές ανάγκες

Η ανάγκη δημιουργίας ειδικού σχολείου στη Φλώρινα οδηγεί τον Σπύρο Καρατζούλη στο να ξεκινήσει ένα ποδηλατικό ταξίδι από την ακριτική πόλη της Φλώρινας με τελικό προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να προβάλλει το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Φλώρινα υπάρχουν 33 παιδιά με ειδικές ανάγκες, ηλικίας από 16 έως 28 χρονών, τα οποία φιλοξενούνται σε τρεις μόνο αίθουσες στο κτίριο του ΕΠΑ.Λ, αντιμετωπίζοντας ελλείψεις αιθουσών, ειδικού εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού.
«Θέλοντας να προβάλλω το πρόβλημα, και να φωνάξω γι’ αυτούς που δεν μπορούν να φωνάξουν από μόνοι τους, θα ποδηλατήσω 610 χιλιόμετρα ως την Αθήνα, τα οποία θα καλυφθούν μέσα σε 48 ώρες. Θα είμαι μόνος, χωρίς συνοδεία και θα διανυκτερεύσω στο δρόμο. Πρώτη στάση θα είναι η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπου θα επιδώσω έγγραφη διαμαρτυρία στον Περιφερειάρχη κ. Δακή. Τελικός προορισμός το Υπουργείο Παιδείας, όπου και θα επιδώσω το ίδιο έγγραφο στην Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου. Στο ταξίδι αυτό θα περάσω από Πτολεμαίδα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία, Θήβα, Ελευσίνα για να καταλήξω στην Αθήνα με την ελπίδα κάποιοι να με ακούσουν, κάτι να αλλάξει…».
Ας δούμε όμως πως περιγράφει ο ίδιος και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει, μέσα από το προσωπικό του blog karatzoulis.blogspot.com:
«Ξεκινώντας από Φλώρινα το πρωί, θα περάσω από τον παλιό δρόμο μέσα από την Πτολεμαίδα, προτού φτάσω στην Κοζάνη όπου και θα κάνω μια στάση στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Εκεί, θα παραδώσω μια έγγραφη διαμαρτυρία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσω στην Παλαιά Εθνική για Γρεβενά.
Μετά τα Γρεβενά, θα ακολουθήσω τη διαδρομή για Καλαμπάκα, μπαίνοντας στον ονομαστό Ε 65 που υποτίθεται θα διέσχιζε το μέσον της Ελλάδας.
Περνώντας μέσα από Τρίκαλα και Καρδίτσα, θα συνεχίσω για Ανάβρα. Εκεί κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνω την πρώτη μου διανυκτέρευση.
Μετά μερικές ώρες ύπνου, θα ξεκινήσω και φτάνοντας στην πρώτη διασταύρωση, θα βγω από τον κεντρικό δρόμο, στρίβοντας νότια. Περνώντας από Τρίλοφο θα καταλήξω στον δρόμο Καρπενησίου-Λαμίας και περνώντας από Λειανοκλάδι, θα φτάσω Λαμία. Έτσι θα έχω παρακάμψει το Δομοκό.
Μετά τη Λαμία, θα μπω στον παλιό δρόμο πάλι, που κινείται παράλληλα με τον καινούργιο, και θα βγω στους πρόποδες του βουνού, ανηφορίζοντας για Μπράλο.
Μετά τον Μπράλο,θα στρίψω ανατολικά μπαίνοντας στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Θα περάσω απο όλες τις κωμοπόλεις (Αμφίκλεια, Κ. Τιθορέα, Χαιρώνεια και Αλίαρτο) για να καταλήξω τελικά Θήβα.
Μετά τις Ερυρθές, θα ανηφορίσω το βουνό μέσα στο σκοτάδι, και θα κατηφορίσω το βουνό φτάνοντας τελικά στην Μάνδρα, όπου και θα κάνω τη δεύτερη διανυκτέρευση. Η κούραση προβλέπεται να είναι μεγάλη.
Ξυπνώντας το πρωί, ίσως δυσκολευτώ να βγω από τον υπνόσακο. Μόλις καβαλήσω το ποδήλατο, η πορεία θα έχει ουσιαστικά τελειώσει. Μετά λίγα μόλις χιλιόμετρα θα βγω στην Ελευσίνα (Θάλαττα, θάλαττα!)
Από Ελευσίνα, θα πάρω την Παλαιά Εθνική για Σκαραμαγκά, Δαφνί και τελικά θα μπω στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Από εκεί θα περικυκλώσω (σχεδόν) το λεκανοπέδιο
Όποιος θέλει να με συνοδεύσει στην παραπάνω διαδρομή, είναι φυσικά ευπρόσδεκτος /κτη.
Το σημαντικό είναι ότι πρέπει, το αργότερο, να βρίσκομαι στις 13:00 στο Μαρούσι, μπροστά από το Υπουργείο για να καταθέσω την διαμαρτυρία μου.
Ελπίζω να πάνε όλα κατ' ευχήν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.