Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Σχολείο πρότυπο» το 2ο πειραματικό δημοτικό Φλώρινας

Ανάμεσα στα 45 σχολεία όλης της χώρας που χαρακτηρίστηκαν ως «πρότυπα» συμπεριλαμβάνεται και το 2ο πειραματικό δημοτικό σχολείο Φλώρινας.
Τη λίστα με τα σχολεία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας πέντε μήνες μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου, ενώ επιλογή τους έγινε από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.
Πρόκειται για 15 ολοήμερα δημοτικά, 15 γυμνάσια και 15 λύκεια, τα οποία εφεξής θα ονομάζονται ως «πρότυπα πειραματικά».

4 σχόλια:

  1. Με ποιά κριτήρια; Γιατί απ όσο ξέρω το 2ο πειραματικό ήταν πράγματι ένα εξαιρετικό σχολείο με πραγματικούς Δασκάλους μέχρι την ώρα που έγινε ησυχαστήριο αιρετών και κολλητών και εκκολαπτόμενων πανεπιστημιακών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και ήταν "εξαιρετικό σχολείο". Τότε που το μόνο που συνέβαινε ήταν η αργή, μονότονη και αιώνια καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου, που απαξίωνε την ίδια του την ύπαρξη. Τότε που η μόνη αλήθεια ήταν αυτή του δασκάλου, που ήθελε να κάνει τα 45λεπτα μαθήματα και να πηγαίνει στο σπίτι του.
    Ενώ τώρα που έχει πραγματοποιήσει διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα με 20 δικτυωμένους υπολογιστές, δανειστική βιβλιοθήκη οργανωμένη με ταξινομικό σύστημα, διαδραστικό πίνακα, δύο φορητά συστήματα προβολικού - υπολογιστή, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε πολλά επίπεδα και εκτός σχολείου και διαθέτει αρκετούς εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε συνέδρια, τώρα είναι “αποθετήριο” και “ησυχαστήριο”.
    Είναι προφανής η προσπάθεια ισοπέδωσης, στα πλαίσια της ανάδειξης μιας ομοιόμορφης εκπαιδευτικής πραγματικότητας, όπου τίποτε δεν πρέπει να αλλάζει και να διαμορφώνει διαφορετικότητες, αλλά να υποτάσσεται στην ακραιφνώς ελληνική λογική του “αν δεν έχω εγώ κατσίκα, να πεθάνει του γείτονα”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ !!
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΛΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΑΞΙΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Η ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προτυπα σχολεια, οκ, προτοτυπο κρατος επισης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.