Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα

Για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθορίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
* Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας (8:00 π.μ.) της Τετάρτης 26ης Οκτωβρίου 2011 μέχρι και της δύσεως του ηλίου της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου 2011 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ. και Ι. Δ. Καταστημάτων, των ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών .

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
* Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Τ.Ε.Ε. Ο.Α.Ε.Δ., τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π.
* Απότιση φόρου τιμής (και κατάθεση στεφάνων) από τους μαθητές – μαθήτριες των Σχολείων, Προσκόπους και Οδηγούς, στα μνημεία των ηρώων, προσερχομένων μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων, συνοδευόμενους από τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
* Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
* ώρα 5:30 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στην διάρκεια του έπους του ΄40, στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην ομώνυμη πλατεία.
* ώρα 7:00 μ.μ. : Εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
* Ομιλία από τον πατέρα Ιουστίνο Μπαρδάκα – Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας
* Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν :
α) Η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»
- Διεύθυνση χορωδίας : Σοφία Μούλη
- Διδασκαλία χορωδίας : Αλεξάνδρα Παππά
- Συνοδεία στο πιάνο : Χαρίκλεια Κατσιλάκη, Δέσποινα Αριστείδου
β) Ο μαθητής της 2ας τάξης της Ανωτέρας Σχολής Πιάνου του Ωδείου Φλώρινας Σελεμίδης Αντώνιος όπου θα παίξει Rachmaninoff, Chopin και Χατζιδάκι.
γ) Το Χορευτικό του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» με παραδοσιακούς χορούς.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
* ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών .
* ώρα 08:00 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας εμβατήρια.
* ώρα 08:30 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη. Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας σε αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από έναν αξιωματικό του Στρατού, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν Έφεδρο Αξιωματικό και έναν ανάπηρο πολέμου με τη συμμετοχή της Μουσικής του Δήμου.
* ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.
* ώρα 11:15 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους. Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων Φλωρινιωτών κατά τον πόλεμο του 1940 – 41 από Αξιωματικό της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Κατάθεση στεφάνων
Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την Πατρίδα
Εθνικός Ύμνος
Τέλος Τελετής
* ώρα 12:00 μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το λαό της Πόλεως στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων, των Αναπήρων, των εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. Φλώρινας, της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, των Μακεδονομάχων, των Σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Ε. Ο.Α.Ε.Δ., των Προσκόπων, των Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
* ώρα 5:30 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας (Πλ. Γ. Μόδη) από Τμήμα Στρατού η οποία και θα παραδοθεί σε υπαλλήλους του Δήμου στο χώρο της υποστολής.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΚΑΘ'ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ, Η ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.