Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοπρατήσεις κάθετων αξόνων στην Εγνατία Οδό

Παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημοπρατήθηκαν τα τελευταία τμήματα των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού στη Δυτική Μακεδονία από την «Εγνατία Οδός ΑΕ». Στις 5 Σεπτεμβρίου δημοπρατήθηκε το τμήμα Νίκη – Φλώρινα, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ και, καθώς δεν υπήρξαν ενστάσεις, πρόκειται σύντομα να υπογραφεί η σύμβαση.
Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δρόμου 14,5 χιλ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, την κατασκευή δύο ανισόπεδων και ενός ισόπεδου κόμβου, την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου και την αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου. Η αρχή του έργου είναι στα σύνορα της χώρας με την ΠΓΔΜ, στο συνοριακό σταθμό της Νίκης, ενώ θα καταλήγει έξω από την πόλη της Φλώρινας.
Χτες, εξάλλου, αναδείχτηκε ανάδοχος για το τμήμα Κορομηλιά – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή, με το οποίο ολοκληρώνεται ο κάθετος άξονας Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή. Το έργο έχει μήκος 21 χλμ και προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ
Δηλαδή, μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, στη δυτική Μακεδονία θα «πέσουν» 180 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, κάτι που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στην περιοχή, καθώς, εκτός των άλλων, θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας. Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις εμφανίστηκε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος σχολίασε ότι αποδίδει η δουλειά που κάνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.