Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: «Ωμοί εκβιαστές!»

Ο εκβιασμός τους είναι περισσότερο από ωμός! Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές τους, σε νόμους και ρυθμίσεις που αλέθουν το λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, προχωρούν στην ανακοίνωση και λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων. Για να μην έρθουν, λέει, τα χειρότερα!
Έτσι κάνουν εδώ και είκοσι μήνες, από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έθεσε σε λειτουργία την κρεατομηχανή των μνημονίων και των συμφωνιών με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με μοναδικό στόχο να στηρίξουν τους εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας για να ξεπεράσουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, – που οι ίδιοι δημιούργησαν, – σε βάρος του λαού.
Για του λόγου το αληθές δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναδρομές. Οι μήνες του καλοκαιριού αρκούν για να διαπιστώσει κάποιος πώς παίζει η κυβέρνηση το παιχνίδι της γάτας για να καταβροχθίσει τη λεία της. Τον Ιούλη, κόπτονταν να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, «για να μην πτωχεύσουμε». Ανακοίνωσαν, έτσι, μαζί με τόσα άλλα μέτρα, την πρόσθετη φορολόγηση στα λαϊκά εισοδήματα, «εισφορά αλληλεγγύης» την βάφτισαν οι άθλιοι και μαζί το χαράτσι - τέλος των 300 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους. Την Κυριακή της ΔΕΘ, στις 11 του Σεπτέμβρη, οι εκβιαστές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αφού τα μίλησαν με τους άλλους εκβιαστές, τους εκπροσώπους του δυτικοευρωπαϊκού κεφαλαίου, ανακάλυψαν ότι υπάρχει κι άλλη «τρύπα» στους υπολογισμούς τους και με τη μεγαλύτερη δυνατή θρασύτητα επινόησαν να βάλουν φόρο ακόμα και στα ακίνητα των ανέργων, λέγοντας ότι τώρα θα υπάρξει «αποκλιμάκωση της κρίσης» και «αποσυμφόρηση»! Και τώρα, μια βδομάδα μετά, εκβιάζουν πάλι, προλειαίνοντας το έδαφος για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, για περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων, – ακόμα και του ΟΓΑ – και πολλές άλλες αθλιότητες. Παίρνουν, λέει, αυτά τα βάρβαρα μέτρα, «για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στους εταίρους». Αυτοί που μιλούσαν για «Τιτανικό», αυτοί που, έχοντας στόχο να τσακίσουν τους εργαζόμενους, διαπόμπευαν τη χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, αυτοί που, με τον Λοβέρδο, λοιδόρησαν το σύνολο των απασχολουμένων στο Δημόσιο, τολμούν και μιλούν για αξιοπιστία!!!
Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει: Η αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, θα φέρνει το ένα μέτρο μετά το άλλο και οι εκβιασμοί δε θα έχουν τέλος, αφού έχουν κηρύξει πόλεμο στα λαϊκά στρώματα, για να σώσουν το κεφάλαιο από τις κρίσεις που το ίδιο προκαλεί. Έχουν δημιουργήσει ένα μαύρο - κατάμαυρο μέτωπο με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις, – σε ΕΕ και μέσα στη χώρα, – επιδιώκοντας να πάρουν τη ρεβάνς για κάθε λαϊκή κατάκτηση του 20ού αιώνα, για κάθε θετικό μέτρο που κατάφερε να αποσπάσει η εργατική τάξη, μέσα από αγώνες δεκαετιών. Και έχουν ήδη προδιαγράψει όλες τις επόμενες κινήσεις τους, μέχρι να μπορέσει η ντόπια και ευρωενωσιακή πλουτοκρατία να αναμετρηθεί με τους ανταγωνιστές της στην Κίνα, στην Ινδία, στο Πακιστάν και άλλες πιο κοντινές χώρες, που, δίνοντας μεροκάματα ελάχιστα ευρώ τη μέρα, καταφέρνουν να κυκλοφορούν τα κεφάλαιά τους, αποσπώντας μυθικά κέρδη. Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τις λαϊκές δυνάμεις είναι ότι, στόχος τους παραμένει να εξασφαλίσουν τεράστια κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες και άρα αυτά τα κέρδη και οι κεφαλαιοκράτες με την εξουσία τους, είναι οι αντίπαλοι του λαού. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και, συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της ίδιας της εξουσίας των μονοπωλίων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.