Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στη «Γιορτή Μήλου» ο δήμαρχος Πρεσπών

Τη «Γιορτή μήλου» στην πόλη Resen της π.Γ.Δ.Μ. παρακολούθησε ο δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Resen Mihail Volkanovski. O δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολιτιστικά δρώμενα της γειτονικής Πρέσπας, να δει χορευτικά συγκροτήματα και να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, σε μια γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο, αφιερωμένη στο βασικό προϊόν που παράγεται εκεί. Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν σε φιλικό κλίμα το ενδεχόμενο συνεργασίας σε επίπεδο εκδηλώσεων, για τη συνολική προβολή της Πρέσπας.
Τη Δευτέρα ο κ. Τσέπας συμμετείχε στην ημερίδα που αφορούσε τον οδικό άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα, όπου συμμετείχε ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Ο δήμαρχος Πρεσπών εξέφρασε στον υφυπουργό την ικανοποίησή του για τη δημοπράτηση του έργου «οδικός άξονας Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή» και έθεσε για μια ακόμα φορά το ζήτημα που αφορά στον οδικό άξονα Φλώρινα – Πρέσπα, διαμαρτυρόμενος έντονα για την απουσία του συγκεκριμένου έργου από τα σχέδια της Υπουργείου. Ο κ. Μαγκριώτης από την πλευρά του είπε πως αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος της Πρέσπας, διευκρίνισε όμως πως σχετικά με το έργο αυτό αρμοδιότητα δεν έχει το Υπουργείο, αλλά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.