Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Πολιτιστικά Δρώμενα»: το σημερινό πρόγραμμα

21.00, αυλή 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Μουσική παράσταση «Από το χθες στο σήμερα»
(αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι με το συγκρότημα «Περαστικοί»)

Το Σάββατο 27 Αυγούστου (Προαύλιο 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας – 21:00) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συναυλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, μια μεγάλη μουσική παράσταση με την ονομασία: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ – «Από το χθες στο σήμερα» και θα είναι αφιερωμένη στους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, οι οποίοι έχουν αφήσει πλούσια κληρονομιά στον πολιτισμό μας, με τα σπουδαία τραγούδια τους. Σε ένα τρίωρο συναυλιακό πρόγραμμα θα ακουστούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια που έχουν γράψει τη δικιά τους «ιστορία» στο ελληνικό πεντάγραμμο, αλλά και κάποια νεότερων συνθετών που έχουν αγαπηθεί εξίσου. Στη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται διάφορα βίντεο των δημιουργών & τραγουδιστών.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως: Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοϊζου, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Μανώλη Ρασούλη, Νίκου Παπάζογλου και άλλων, θα συνεχιστεί με τραγούδια κάποιων πιο σύγχρονων και αγαπητών καλλιτεχνών όπως: Σταμάτη Κραουνάκη, Γιώργου Ανδρέου, Παντελή Θαλασσινού, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Νίκου Ζιώγαλα, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοου Ιωαννίδη και άλλων, ενώ η βραδιά θα κορυφωθεί προς το τέλος της, με κάποια από τα σπουδαιότερα λαϊκά τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλες φωνές (όπως Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γλυκερία, Ελένη Τσαλιγοπούλου) τα οποία θα «απογειώσουν» τη διάθεση του κόσμου στο κλείσιμο της συναυλίας.
Για την κεντρική αυτή συναυλία των εκδηλώσεων, έχουν επιλεχτεί κάποιοι νέοι μουσικοί από τη Φλώρινα, ιδιαίτερα χαρισματικοί και ταλαντούχοι, οι οποίοι σας υπόσχονται πως θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα άκρως επαγγελματικό, στα πρότυπα των συναυλιών που πραγματοποιούν οι γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες. Το συγκρότημα θα αποτελείται από οχτώ άτομα επί σκηνής, ώστε να αποδοθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα τραγούδια με «πλούσια ενορχήστρωση». Τα κομμάτια θα τα ερμηνεύσουν δύο από τις καλύτερες φωνές που έχουμε στη Φλώρινα, ενώ οι μουσικοί που θα απαρτίζουν τη μπάντα είναι όλοι τους ιδιαίτερα χαρισματικοί. Από μικρά παιδιά στο Ωδείο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν πάρει πανελλήνια βραβεία, ενώ κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια μουσικολογίας. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουν και τα δικά μας παιδιά, πως στον τόπο μας γεννιούνται μεγάλα ταλέντα, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους επαγγελματίες του είδους και γνωστούς καλλιτέχνες.
Θα είναι μια όμορφη συναυλία, στην οποία θα θυμηθούμε και θα τραγουδήσουμε μεγάλα ελληνικά τραγούδια, θα αισθανθούμε, θα χειροκροτήσουμε και θα χορέψουμε, ώστε να «κορυφωθούν» οι φετινές εκδηλώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ελληνική μουσική.

Φωνή - ακουστική κιθάρα: Κλήμης Ρέμπελος
Φωνή - κρουστά: Χριστιάνα Τσουμίτα
Μπάσο - φωνητικά: Παντελής Πέτρου
Βιολί - φωνητικά: Κυριάκος Πέτρου
Πιάνο - synthesizer: Αντώνης Σελεμίδης
Ηλεκτρική κιθάρα - μπαγλαμά: Βαγγέλης Αγγελόπουλος
Μπουζούκι: Θωμάς Μυλωνάς
Τύμπανα: Παντελής Τορλαχίδης

Συγκρότημα: «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ»

Επιλογή μουσικών/οργάνωση συναυλίας/επιμέλεια προγράμματος:
Ηλίας Ιωαννίδης (εκδότης του περιοδικού «Four Seasons of Florina»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.