Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ, μόνο ως προς την αξία του νερού

Τη μείωση κατά 27% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, εγκρίνοντας τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.
Μόνο που η μείωση αυτή δεν αφορά στο σύνολο του λογαριασμού, αλλά μόνο στην αξία του καταναλισκόμενου νερού ανά κυβικό μέτρο.
Για παράδειγμα, σε ένα λογαριασμό 200 ευρώ στον οποίο η αξία του νερού είναι 80 ευρώ, η μείωση θα είναι περίπου 20 και όχι 52 ευρώ, καθώς παραμένουν ως έχουν το ειδικό τέλος, τα τέλη χρήσης και οι ΦΠΑ.

4 σχόλια:

  1. Από την μειοψηφία (συνδυασμός Ασπρίδη), παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα με τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ, όπου φάνηκε ότι η περίφημη μείωση για ένα λογαριασμό 50 ευρώ, είναι περίπου 2 ευρώ!!!! Η μείωση αυτή είοναι της τάξης του 4%-5%.
    Όταν ζητήθηκε η άποψη του δημάρχου, η αποστωματική του απάντηση ήταν: "τόσο μπορούσαμε, τόσο μειώσαμε"!!!!
    Πάντως το θετικό στην υπόθεση είναι ότι ο δήμαρχος φάνηκε να αποδέχεται τις επίμονες προτάσεις της μειοψηφίας, να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ. Φάνηκε ότι η αντιπολίτευση, επιθυμεί την ουσιαστική μείωση στα τιμολόγια και έχει την πρόθεση να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης στο δύσκολο αυτό ζήτημα (αναφέρθηκαν και συγκεκριμένα παραδείγματα για την αναπλήρωση της σχετικής απόλειας εισοδημάτων της ΔΕΥΑΦ!).
    Καιρός είναι, ο δήμαρχος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ασχολούμενος με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και των δημοτών και να παραμερίσει τις μικροσκοπημότητες από τις οποίες διέπεται η μέχρι τώρα λειτουργία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα κανει και σας φενεται σαν χαζους ο βοσκοπουλος...αφου ειστε και τον κανατε δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας....δεν μας εφτανε μια φορα και τον βγαλαμε και δευτερη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποντικέ, οφείλω να σε συγχαρώ για την επιλογή της φωτογραφίας στην παρούσα ανάρτηση!
    Προφανώς συμβολίζει και το μαρτύριο της σταγόνας, που υφιστάμεθα οι φλωρινιώτες, απο τον δήμαρχο που εμείς μόνοι μας τον εκλέξαμε!
    Καλά να πάθουμε, αφού τέτοιοι είμαστε, τέτοιος δήμαρχος μας τεριάζει!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.