Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η προπαγάνδα τα τελευταία χρόνια στο χώρο του πολιτισμού που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Φλώρινας.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης και καπήλευσης της Ιστορίας μας, έχει τεθεί σχέδιο αλλοίωσης και καπήλευσης και της Πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Τοπικές ορχήστρες έκαναν περιοδείες στην Αυστραλία, Καναδά και Η.Π.Α. χρηματοδοτούμενοι από τους οργανωμένους προπαγανδιστές. Σκοπός τους ήταν να τους πλασάρουν νέα τραγούδια στα ντόπια και μουσικές σλαβοποιημένες. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν πολλά, το δέλεαρ μεγάλο, με αποτέλεσμα τα τραγούδια με τον ανθελληνικό στίχο να περάσουν και στα χωριά μας, στους ανυποψίαστους κατοίκους της περιοχής. Επίσης σλαβοποίησαν και μουσικές συνθέσεις όπως είναι το τσιφτετέλι, ο καρσιλαμάς και απλές λαϊκές συνθέσεις της χώρας μας. Επίσης κατάφεραν να περάσουν το φολκλόρ στα χορευτικά μας. Διοχέτευσαν όλα αυτά τα τραγούδια ως αθώα στην νεολαία μας έχοντας σκοπό, αφού τύχουν αποδοχής να τα παρουσιάσουν ως παράδοση του τόπου μας η οποία κατά «σύμπτωση» ομοιάζει με την δική τους, άρα έχουμε κοινές ρίζες, άρα είμαστε Σλάβοι, άρα και η Ιστορία της Μακεδονίας και ο Μέγα Αλέξανδρος είναι Σλάβος.
Από την άλλη πλευρά η πολιτεία τι κάνει;; δεν γνώριζε την δράση τους;; ή μήπως, με το γελοίο καμιά φορά τρόπο που το αντιμετωπίζουν, εντείνουν το πρόβλημα, εκτελώντας κατά γράμμα το οργανωμένο σχέδιο των «Υπερδυνάμεων» για την διχοτόμηση των Βαλκανίων, τη δημιουργία του περιβόητου μουσουλμανικού τόξου στην Ευρώπη, αποσταθεροποιώντας τα Βαλκάνια, θέση τεράστιας στρατηγικής σημασίας γι’ αυτούς;;
Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφέρει αυτούσια τα λόγια συνέντευξης του πρώην Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Χένρι Άλφρεντ Κίσινγκερ, τα οποία σας θυμίζω παρακάτω:
΄΄Ο λαός των Γραικών είναι αναρχικός και δύσκολο να τιθασευτεί. Γι΄ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκαστεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε τη δυνατότητά του ν΄ αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας΄΄.
Αφού λοιπόν η πολιτεία δεν κάνει τίποτα είναι καιρός να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Καλώ όλους όσους ασχολούνται με τον Πολιτισμό, Συλλόγους και Φορείς να συστρατευτούμε σε ένα κοινό αγώνα για την διαφύλαξη της Πολιτισμικής μας κληρονομιάς έτσι όπως την παραδώσανε οι προηγούμενες γενιές και όχι έτσι όπως θέλουν να την διαμορφώσουν αυτοί, χωρίς όμως ακρότητες και από την άλλη πλευρά οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις σκόπιμα καλλιεργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των κατά τα άλλα φίλων και συμμάχων μας.
Προκειμένου όμως να λάβει σάρκα και οστά η συστράτευση αυτή και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καλώ όλους τους Συλλόγους που συμφωνούν με τα ανωτέρω σε συνάντηση για να δράσουμε από κοινού. Άλλωστε μεταξύ των σκοπών ίδρυσης των Πολιτιστικών, Μορφωτικών Συλλόγων κυριότερος είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΛΙΟΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3 σχόλια:

  1. Η ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ..

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ

    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΑΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.........ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.