Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Αξιοποίηση λιμνοθαλασσών και οικισμών στην Πρέσπα

Το σχέδιο της αξιοποίησης των λιμνοθαλασσών και των ορεινών οικισμών, που μπορεί να έχει εφαρμογή στην περιοχή, συζήτησαν μεταξύ άλλων η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Μπάστα – Γεωργακοπούλου και ο δήμαρχος Πρεσπών Βασίλης Τσέπας.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πρεσπών, η αντιπυρική προστασία ήταν ένα ακόμα από τα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς διανύουμε περίοδο μεγάλης επικινδυνότητας. Ο δήμαρχος Πρεσπών εξέθεσε στη Γενική Γραμματέα το σχέδιο που έχει αναπτύξει και τις εργασίες που έχει πραγματοποιήσει για την πρόληψη των πυρκαγιών. Η Γ.Γ. συνεχάρη το δήμαρχο για τις εργασίες αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή, καθώς και για την άμεση αντιμετώπιση της φωτιάς που εισήχθη στην Πρέσπα από την π.Γ.Δ.Μ. πριν από λίγο καιρό.
Η κα Γεωργακοπούλου – Μπάστα δήλωσε για ακόμη μια φορά «φίλη των Πρεσπών», εκφράζοντας την επιθυμία της να συμβάλλει σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.
«Η Πρέσπα πρέπει να φροντίσει κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ να εντάξει τα έργα εκείνα για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να υλοποιηθούν. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για την τόνωση της περιοχής» είπε η Γ.Γ.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τη Γ.Γ. για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει για την Πρέσπα και την προσκάλεσε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα στην περιοχή.

2 σχόλια:

  1. Χρειάζονται και άνθρωποι που θα τα στηρίξουν όλα αυτά.

    Αν δεν καθαρίσουν τον τόπο εκεί πάνω, απο ναρκωτικά, οινόπνευμα και καλοθελητές, "... θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής", δεν θα δούμε ποτέ.

    Καναδάς, δεν γίνεται με αλχημείες. Στο τέλος πάλι με εκδηλώσεις θα την βγάλουμε και το κακό συνεχίζεται.

    Έχει δει κανείς την διαφορά που έχει η Πρέσπα, πριν απο 20 χρόνια, έως σήμερα;
    Αυτοί που φροντίζουν για την Πρέσπα το κατάφεραν αυτό;

    Οι ίδιοι αναλαμβάνουν την εξέλιξή της;

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιμνοθάλασσα ονομάζεται μια μεγάλη έκταση από λιμνάζοντα νερά, που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και επικοινωνεί με αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.