Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού «4 Seasons of Florina»

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΈΧΝΕΣ

Τρεις μήνες μετά την έκδοση του πρώτου, κυκλοφόρησε και το δεύτερο (καλοκαιρινό) τεύχος του περιοδικού «Four Seasons of Florina» (Τέσσερις εποχές της Φλώρινας) το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των περιπτέρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στις 76 σελίδες του περιέχει με «ημερολογιακή» σειρά, όλα όσα έγιναν στην πόλη της Φλώρινας τους τρεις μήνες που προηγήθηκαν, τα οποία αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Παρουσιάζονται αναλυτικά μερικά από τα σημαντικότερα κοινωνικά – πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο διάστημα (παρουσιάσεις - ημερίδες, θέατρο, συναυλίες, χορός κ.α.), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχολιασμό.
Μερικά από τα θέματα του δεύτερου τεύχους:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ, ΔΥΟ ΛΙΜΝΕΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος λευκώματος, με φωτογραφίες και από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ: Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα – εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «DEBTOCRACY» (ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ): Στη Φλώρινα βρέθηκε ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου παρουσιάζοντας το γνωστό ντοκιμαντέρ για το «Απεχθές χρέος της Ελλάδας». Μικρή αλλά «περιεκτική» παρουσίαση των όσων ειπώθηκαν.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΧΕ ΤΡΕΝΟ: Άρθρο για την οριστική(;) διακοπή των δρομολογίων του τρένου στη Φλώρινα.

ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: Στάθης Δρογώσης, Φοίβος Δεληβοριάς και Ελένη Τσαλιγοπούλου πραγματοποίησαν συναυλίες στη Φλώρινα. Το «Four Seasons» σας τις παρουσιάζει με φωτογραφικό υλικό, ενώ περιέχονται και συνεντεύξεις των δύο τελευταίων καλλιτεχνών.
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ: ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΠΡΑΜΣ; Η εκπληκτική Κάτια Γέρου παρουσίασε στο κοινό της Φλώρινας το μονόπρακτο «Σας αρέσει ο Μπραμς;» αφήνοντας άριστες εντυπώσεις με την ερμηνεία της.
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ: Η παρωδία πάνω στο έπος του Ομήρου από τους μαθητές της «Λέσχης Ανάγνωσης» του 1ου Γενικού Λυκείου, που «έκλεψε την παράσταση» με τους αστείους και έξυπνους διαλόγους του. Αναλυτική παρουσίαση της παράστασης με κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες.
ΕΝΑ ΧΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: Η παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου από τους μαθητές της Στ’ τάξης του 5ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, με τίτλο: «ένα χάδι από τη Φλώρινα. Στρατιά της Ανατολής: 1916-1918».
ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ: Η ομάδα χοροθεάτρου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, παρουσίασε 24 υπέροχες χορογραφίες στο αμφιθέατρο του Αριστοτέλη.
ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Εκδηλώσεις, συναυλίες και διακρίσεις του Ωδείου την εποχή της Άνοιξης.
Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μια υπέροχη θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
- Ανασκόπηση του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2010-11
- Η φιέστα του πρωταθλητή Ακρίτα Αχλάδας
- Τελικός κυπέλλου νομού Φλώρινας
- Η Σταυρούλα Δήμκου 3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας & άρσης βαρών στη Φλώρινα

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:
www.4seasonsflorina.blogspot.com
fseasonsflorina@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.