Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σιωπή η Φλώρινα κοιμάται! Έστησαν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια!

Στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι η τοποθέτησή του θα γίνονταν σε περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η διαδικασία φαίνεται ότι επισπεύσθηκε.
Την ίδια ημέρα τοποθετήθηκε και το άγαλμα του Φιλίππου Β', στήθηκε νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Μοναστήρι.
Πρόκειται για μία ακόμη πρόκληση των σκοπιανών αρχών, οι οποίες έκαναν επί της ουσίας επίδειξη τσαμπουκά έναντι τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη της οποίας τους καλούσαν να μην προβαίνουν σε πράξεις που προκαλούν την Ελληνική πλευρά παραβιάζοντας την "ενδιάμεση συμφωνία" την οποία γράψαν εις τα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους.
Με την κίνηση όμως αυτή, της τοποθέτησης του αγάλματος, δύο περίπου εβδομάδες πριν την επίσημη ημερομηνία, οι σκοπιανοί ... ξεμπερδεύουν με αυτές τις παραινέσεις και δείχνουν το πόσο αποφασισμένοι είναι.
Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ενημερώνεται για τις εξελίξεις από τα blogs. Ή τουλάχιστον συμπεριφέρεται σαν να συμβαίνει κάτι τέτοιο... Από την μεριά μας ο ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας αναρωτιόμαστε τι άρπαξαν οι τοπικοί παράγοντες (Περιφερειάρχης, Περιφερειακοί σύμβουλοι, Βουλευτές, Δήμαρχοι πρώην και νύν) για το γεγονός ότι πουθενά στον Νομό Φλώρινας δέν υπάρχει έφιππος ανδριάντας του Μεγίστου των Ελλήνων Μακεδόνα, Μέγα Αλέξανδρου η ιστορία - καταγωγή του οποίου έχει άμεση σχέση με την περιοχή;
Αντί αυτού προτίμησαν να σπαταλήσουν δεξιά και αριστερά χρήματα για διάφορα "πολιτιστικά πανηγύρια, συναυλίες όπως λχ
Καμία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ δέν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα. Ούτε κάν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας δέν είχαν το θάρρος να στήσουν έναν ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επί Υπουργίας Πολιτισμού ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το "πράσινο φώς" για την τουριστική αξιοποίηση της σπηλιάς του Ζαχαριάδη (νοσοκομείο ξενοκίνητων κομουνιστοσυμμοριτων εμφυλίου) πλησίον της Κοινότητας Πύλη Πρεσπών. Σπαταλήθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ!
Επί Υπουργίας Αθλητισμού του σημερινού ανεξάρτητου βουλευτή κ. Λιάνη ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ σε μουσικές συναυλίες στις Πρέσπες "διαβαλκανικού χαρακτήρα". Απροσδιόριστα ποσά ξοδεύτηκαν.
Κανένας βουλευτής ή Δήμαρχος που "πέρασε" ή εκλέχθηκε πρόσφατα στην Φλώρινα δέν είχε στην "αντζέντα" του την ανέγερση έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Φλώρινα Αγνόησαν προκλητικά όσα δελτία τύπου ή αναφορές τους στείλαμε κατα καιρούς για την αναγκαιότητα ενός ανδριάντα στην Φλώρινα ακόμη.
Επι Δημαρχείας όλων όσων πέρασαν στους Δήμους Πρεσπών Φλώρινας και Αμυνταίου δραχμή ή ευρώ τσακιστό δέν "σπαταλήθηκε" για την ανέγερση ενός περικαλλού ανδριάντος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενω απεναντίας σε μόνιμη βάση σπαταλιόνταν εκατομμύρια για Δημόσιες Σχέσεις, εορτές τσίπουρου, φασολιών, πατάτας και άλλων εκδηλώσεων προώθησης του τοπικού παραγόμενου προϊόντος.
Η μόνη φράση νιώθουμε αυτή την στιγμή όταν στα διπλανά Σκόπια και Μοναστήρι ανεγείρουν ανδριάντες της ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδος, για όσα ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ συγκεκριμένα. είναι ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Ευχόμαστε να νιώθουν το ίδιο συναίσθημα, όλοι αυτοί οι οποίοι σας περιγράψαμε.
Όσο για τους πολίτες; Αγανάκτησαν στις πλατείες ή στα καφενεία αλλά γι αυτό που συμβαίνει στα Σκόπια κανένας δέν βλέπουμε να αγανάκτησε. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Αλήθεια ποιούς φοβούντε? Ποιές Ξένες Δυνάμεις τους το απαγορεύσαν ειδικά στην Φλώρινα; Μόνο αυτοί και ο περίγυρος τους το γνωρίζει! Σιωπή τώρα γιατί η Φλώρινα και ολόκληρος σχεδόν Πολιτικός Κόσμος της Ελλάδος και της Ευρώπης, κοιμάται...

Ρασάϊκος Δημ Λάζαρος
Μέλος ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας

4 σχόλια:

  1. edw den exoume na fame to agalma mas marane sthn flwrina.. ase mas re esu..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΑΣΑΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ27 Ιουνίου 2011 στις 9:09 μ.μ.

    ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ !

    Έγινε κι αυτό που περίμενα (χωρίς έκπληξη) να γινει από τους γνωστούς «οδοκαθαριστές» μας (πασίγνωστους - άγνωστους μέχρι εχθές) .. Το χαρτο/πανό αναρτήθηκε από τον ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας , συγκεκριμένα από εμένα, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 .Έγραφε για το αίσχος και την ντροπή που νιώθουμε με αφορμή το γεγονός ότι στήνουν ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου –Φιλίππου Β’ στα Σκόπια ενώ στην Φλώρινα δεν υπάρχει ούτε ένα.! Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη , το συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας το αποκαθήλωσε μάλλον για λόγους «αισθητικής» και «καθαριότητας» της κεντρικής πλατείας .

    Εάν ενόχλησε τόσο μα τόσο πολύ κ.Βοσκόπουλε Γιάννη , Δήμαρχε Φλώρινας εκλεγμένε της ΝΔ επι σειρά ετων , ειλικρινά μας συγχωρείτε . Την επόμενη φορά θα αναρτούμε κάθε μέρα από ένα. στην πλατεία .. Επ ευκαιρία τα χαιρετίσματα στο ξαδερφάκι σου ,τον Πάυλο ή Φιλλίποβ Βοσκόπουλο , ιδρυτικό στέλεχος του ουράνιου τόξου στην Φλώρινα. Να σας χαίρονται οι ψηφοφόροι μακεδόνες δημότες σας για την αρχοντιά ,την καθαριότητα και την ταχύτητα αποκαθήλωσης του χαρτοπανό μας ...

    Η Φλώρινα έχει βρωμίσει από αφισορύπανση και το πανό του ΛΑ.Ο.Σ. σας ενόχλησε! Εκείνο το αεροπανό με τα «καρναβάλια 2011» δεν σας ενοχλούσε επι μήνες κρεμασμένο στους στύλους της ΔΕΗ εμείς προφανώς και σαφέστατα σας ενοχλήσαμε από τα γραφόμενα διότι δεν ομιλούσαμε για «καρναβάλια με σήμα τους παπαγάλλους» αλλα για την ιστορική κληρονομιά που έχουμε απωλεσει από χρεοκοπημένες πολιτικές και νεογραικύλους μακεδόνες και «μακεδόνες»

    Στόχος μας δεν ήταν να θίξουμε εσάς μα δυστυχώς απορούμε τι σας ενοχλούσε το χαρτοπανό μας ; Έγραφε κάτι που σας ενόχλησε ή ενόχλησε αφάνταστα κάποιους άλλους ; Δεν γνωρίζουμε ως στιγμής. ¨Αξιος ο μισθός των οδοκαθαριστών σας για την ταχύτατα αποκαθύλωσης του χαρτο πανό μας.
    . .
    Σάς ευχαριστούμε για την ευγενική επίδειξη ταχύτατης «καθαριότητας» στην πόλη. Συνεχίστε το έργο απορύπανσης από αφίσες και άλλα . Εμείς και οι συνδημότες μου παρέα μαζί τους , σας παρακολουθούμε και ενίοτε θα σας αξιολογούμε αναλόγως για τις πράξεις καθαριότητας – ευπρεπισμού της κεντρικής πλατείας μας .OI ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ...

    Ρασάικος Δημ Λάζαρος
    Μέλος ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai poios sou eipe oti epeidh to ebales esu eprepe na to afhsoun...?? o dhmos kanei thn douleia tou den einai dunaton o ka8enas na kremaei ena xartonh me to th pisteyei kai na exei thn apethsh na to afhsoun kremasmeno.. an htan etsi olh h flwrina 8a htan skoupidotopos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΑΣΑΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ28 Ιουνίου 2011 στις 10:47 μ.μ.

    κύριε Γιάννη Βοσκόπουλε

    για τυφλους δώσατε επιδόματα ύψους 1.500.000 ευρώ

    για "βιολιά τρομπέτες κλαρίνα" στο Ωδείο Φλώρινας δώσατε επιδόματα ύψους 1.500.000 ευρώ

    για δημόσιες σχέσεις γραφική ύλη έντυπα προΣκλήσεις δημοσιεύσεις κλπ δαπανήσατε 900.000 ευρω

    για έρευνες σχέδια μελέτες δαπανήσατε άλλα 650.000ευρώ

    για sms κινητά δαπανήσατε το ποσό των 18.500 ευρώ



    ενω για το...άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Φλώρινα
    ούτε τρίχα απο τα πόδια ή το .....................μουστάκι σας.

    Να σας χαίροντε οι ψηφοφόροι σας δημότες μακεδόνες και ..."μακεδόνες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.