Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία για τα κολωνάκια

Oι αποσπασματικές δράσεις του δήμου Φλώρινας με την δικαιολογία την ποιότητα ζωής ή την εκτέλεση έργων, η λήψη αποφάσεων χωρίς διαβουλεύσεις, επιβεβαιώνουν την υποψία πως η σημερινή δημοτική αρχή κινείται χωρίς σχέδιο, όραμα και προοπτική, και η σχέση συνεργασίας και συναλληλίας με την κοινωνία των πολιτών είναι ανύπαρκτη.
Οι αποσπασματικές κινήσεις ακόμα και αν είναι σε σωστή κατεύθυνση δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα.
Σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Φλώρινας, απαιτούμε συνολική διευθέτηση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του κέντρου της πόλης, για την εξυπηρέτηση της κοινωνίας, την εύρυθμη λειτουργίας της αγοράς και την προστασία του εμπορίου, μέσα από διαβούλευση των παραγωγικών τάξεων, κοινωνικών φορέων και ειδικών επιστημόνων στα θέματα κυκλοφορίας.
Ζητούμε από τον δήμο Φλώρινας, να μας ενημερώσει για το πλαίσιο των συνολικών παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης και να μας κοινοποιήσει την μελέτη βάσει της οποίας, προχώρησε στην τοποθέτηση διαχωριστικών κώνων, στο κέντρο της πόλης.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων
Σάββας Σαπαλίδης
Για τον Εμπορικό Σύλλογο
Θωμάς Ταλλίδης

22 σχόλια:

  1. Παρόλη την αποσπασματικη τοποθέτηση των κολωνακίων απο τον Δ¨ημο .....εξαφανίσθηκαν δια μαγείας τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα όπου τοποθετηθήταν κολωνάκια κι έτσι δέν υπάρχει μποτιλιάρισμα η ροή και η ταχύτητα οδιερχόμενων απο το κέντρο οχημάτων είναι καλύτερη λιγότερη μόλυνση κ.ο.κ. ...τα κολωνάκια όσο υπάρχουν στην θέση βοηθούν όμως μήν τα ισοπεδώνουμε αφελώς όλα... προσωπικά δέν με ενόχλησαν τα κολωνάκια άλλωστε υπάρχουν σε όλες τις πόλεις εστω και καθυστερημένα έγινε και στην πόλη μας...για τον γενικότερο σχεδιασμό φίλοι μας έμποροι προσέξτε γιατί είναι δίκοπο μαχαίρι οι μελέτες οι σχεδιασμοι αλλαγών κυκλοφορίας στο κέντρο ...και άμα γεμίσουμε με άλλους μονοδρόμους ή πεζόδρομους στο κέντρο τότε θα εξαφανιστουν τα εμπορικά καταστήματα που μαραζώνουν ...θα γεμίσουμε ουζομπαρ τσιπουράδικα καφέ ταβέρνες γενικώς μία εικόνα πόλης μεθυσμένων ή μπαρόβιων καφενόβιων μος είναι το ζωντανό παράδειγμα κλείσαν εμπορικά και γίναν μπαρ ιντερνετ καφέ καφε΄τέριες μην εξαπλωθεί το κακό σε όλη την πολη.. ..άν αλλάξει η μορφή του κέντροτυ τότε οριστικά θα μετατοπιστεί ο εμπορικός κόσμος περιμετρικότερα στις εισόδους ...ήδη τα γνωστα πολυεθνικα καταστήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί στις εισόδους της Φλώρινας....και το ένα μετα το άλλο εμπορικά ή βάζουν λουκέτο ή βγαίνουν στην σύνταξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που εισασταν εσεις τοσον καιρο,που δεν μπορουσαμε να περασουμε απο τα δυο συγκεκριμενα σημεια της πολης λογω των ασκοπα παρκαρισμενων αυτοκινητων,ακομη και χαριν φραπε.
    Και αν δεχθω οτι σας ενδιαφερει η ευρυθμη λειτουργια της αγορας,που ειναι οι προτασεις σας τοσον καιρο τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ekei kai poli kala kanan kai balane ta kolonakia giati o kathe m....as stamatouse me alarm kai dimiourgouse kukloforiako problima mprabo ston dimo kai ean ginete na baloun kai pros ta dikastiria giati ekei stamatane sunexeia. ena kalo ekane o dimos kai kapoioi koitan mono to sumferon oust re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά".
    Θεωρώ πως η τοποθέτηση τον κώνων, είναι ο μόνος τρόπος για να μην παρκάρουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι Φλώρινιώτες οδηγοί που βαριούνται να κουνήσουν τον κ..ο τους και να κάνουν δυο βήματα, προκειμένου να ψωνίσουν από τα μαγαζιά του κέντρου. Έχει καταντήσει αηδία το φαινόμενο αυτό.
    Σίγουρα όμως, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα μαγαζιά για την παραλαβή των εμπορευμάτων τους που και αυτό όμως γινόταν όποια ώρα τους κ.....ε.
    Οι κώνοι τοποθετήθηκαν γιατί κανένας δεν συμμορφώνεται διαφορετικά.
    Μπορούσαν και οι καταστηματάρχες να λένε στους πελάτες τους ότι δεν επιτρέπετε η στάθμευση, αντ' αυτού τους προέτρεπαν να παρκάρουν.
    Το πρόβλημα που εντοπίζω εγώ έχει να κάνει μόνο με τα δύο φαρμακεία που βρίσκονται στους συγκεκριμένους δρόμους (αν υλοποιηθεί η μελέτη που ορίζει τοποθέτηση κώνων μέχρι την διασταύρωση πριν την παλιά Τράπεζα της Ελλάδος), για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει χώρος προσωρινής στάθμευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όχι αλλη καφρίλα ρε γαμώτο!

    Δηλαδή τί θέλουν οι φίλοι εμποροι; να συνεχίσει ο καθένας να παρατάει το αυτοκινητό του όπου του γουστάρει και απλά να γραφει τα .. του όλους τους άλλους μέχρι να "βρεθεί συνολική λύση"; δηλαδή σε 5-10 χρόνια; έλεος πια!!
    και εγώ πιστευω ότι έχουμε μια δημοτική αρχή που δεν μπορεί και δεν θέλει να προσφέρει. Ειναι όμως το μόνο θετικό που εχω δει στην πολη το τελευταιο εξάμηνο! αν δεν είμασταν τόσο ΚΑΦΡΟΙ (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί και εγώ το έκανα) δεν θα χρειάζονταν κανένα μέτρο. δυστυχώς όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sto telos ksirizoun ton gampro...ase ena xrono na doyme...egv eimai perirgos na do pos tha gini o anefodiasmos ton katastimaton oxi mono apo emporevmata alla kai me petrelaio to xeimona.. kai einai poles oikodomes kai makris o xeimonas...
    kai exei kai xionia pou kriboun ta kolonakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος. Τα κολωνάκια τα είδαμε και χαρήκαμε, μάλλον επειδή άλλαξε λίγο χρώμα η ζωή μας. Σε πορτοκαλί, συμφωνώ είναι πιό χαρούμενη. Συμφωνώ ακόμα πως δεν πρέπει να υπάρχουν παρακαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά. Έτσι όπως τίθεται το θέμα από τους σχολιαστές , καταλήγω στο συμπέρασμα πως τα κολωνάκια είναι μέτρο τιμωρίας προς τους ασυμμόρφωτους οδηγούς. Αυτό όμως δεν λύνει το θέμα. Ούτε και το θέμα λύνεται από τα δικά μας σχόλια. Καλώς ζητάνε οι έμποροι να δούνε τον συνολικό σχεδιασμό. Αν την δούμε και εμείς ποτέ, τότε θα μπορούμε να εκφ΄ρασουμε άποψη. Για την ώρα ο καθένας μας λέει το μακρύ του και το κοντό του και μετάξύ υμών και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. egw sumfwnw me ta kolonakia... opou exoun mpei exoun lei8ei kai ta problhmata khkloforias..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τον 9:22. Είναι το μόνο θετικό που έκανε ο Δήμος, μέσα στην ανυπαρξία του!
    Εγώ θα πρότεινα πεζοδρήμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τον κύκλο. Παραέχει γίνει το κακό με την καφρίλα των Ι.Χ.ήδων, που όλοι το παίζουν τσαμπουκάδες και τζάμπα-μάγκες και δεν λογαριάζουν τίποτε. Τσατίζονται κι από πάνω!!!Αλλά είπαμε. Βρήκαν και κάνουν!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σχολιο 2 55 . ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ (ΔΗΛ. ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ). ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ. ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΛΠ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 2.23 ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΦΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΔΙ ΚΟΒΕ ΠΟΔΙ! ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ. ΓΙΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΙΤΕ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩς ΕΠΙΛΥΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΧΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κολωνάκια πλεον υπα΄ρχουν σε πάρα πολλές πόλεις. Κοζάνη, Λάρισα, Βεροια και αλλού. όπως γίνεται εκεί η τροφοδοσία κτλ έτσι και εδώ. Ειλικρινά δεν ξέρω τί υπάρχει ως αντιπρόταση: Να συνεχίσουμε να παρκάρουμε όπου μας αρέσει; να περιμένουμε να γίνει επιπλεον μελέτη; τί ακριβώς;. Μα το πιο απλό: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΥΤΑ!! κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμα αστυνομία να μας γράφει ΟΛΟΥΣ! αυτό θέλαμε; Γι αυτό το 80% του κόσμου είναι υπερ του μέτρου. Να μην πώ και άλλα... για την καφρίλα της στάσης πάνω σε εγκοπή για ΑΜΕΑ επί της κεντρικής οδού!!! και αυτά σε μια πόλη που όλη περπατιέται σε 15 λεπτά και δεν υπάρχει περίπτωση να παρκάρει κάποιος σε αποσταση πάνω απο 5 λεπτά απο το σημείο που θέλει να πάει. Κρίμα που υπάρχει τόσο κακώς νοούμενο συμφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΄καλησπέρα , είμαι ο πρώτος σχολιαστής της ανάρτησης αυτής. εμμένω όπως συμφωνούν κι άλλοι συμπολίτες μου στα κολωνάκια. ¨οσο για την φορτωεκφόρτωση υπάρχουν λογικότερες ώρες οι νταλικέρηδες να προμηθεύουν προιόντα ΄στα καταστήματ . ¨Οχι καταμεσήμερο και μάλιστα Τετάρτης να ξεφορτώνει ο νταλικέρης η ο πετρελαιάς και απο πίσω ουρά βρισίδια και κορναρίσματα γιωταχήδων και αστικά να κορνάρουν με επιβάτες σε μποτιλιάρισμα . Βρείτε άλλες ώρες λχ μετά τις 4 απόγευμα όπου η κίνηση οχημάτων είναι λιγότερη.. τα χιόνια με προσεχτικότερο αποχιονισμό και όταν γίνεται συχνότερα στην ώρα του τα κολωνάκια δέν είναι ...εμπόδιο. Αυτά είναι γελοίες δικαιολογίες. Λέει ο άλλος χρειάζεται μελέτη πολεοδόμων βλ το μεροκάματο του ψάχνει απο την πίττα. Η κοινή λογική δέν θέλει μελέτες αγαπητέ κύριε ..Σωστή είναι η τοποθέτιση έπρεπε να γίνει όπως έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια σε μεγαλύτερα αστικα΄κέντρα. ¨Ασε που έχουν ωραίο ...χρωματάκι πορτοκαλι φωσφορίζων για όσους έχουν προβλήματα όρασης πελάτες ή καταστηματάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Φλώρινα τελικά, δεν έχει απαιτητικούς πολίτες. Αυτάρκεις είμαστε.Άρεσαν τα κολωνάκια λόγω χρώματος ή αρώματος, νομίζω πως και αυτό αρκεί. Σοβαρή επιχειρηματολογία, μέχρι στιγμής δεν διάβασα δεν άκουσα. Μερικοί υποψιασμένοι υπάρχουν. Λέτε να είναι το 20%; Πολύ πιθανόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΘΡΟΠΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η συνολική διευθέτηση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του κέντρου της πόλης, είναι το ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά, μήπως εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε την τοποθέτηση διαχωριστικών κώνων στους δρόμους; Πολλές φορές αγανακτήσαμε με την αλόγιστη χρήση του ALARM. Πολύ συχνά συνέβαινε (και συμβαίνει) να ξεκινάμε προς μια κατεύθυνση και να καταλήγουμε αλλού, επειδή κάποιος είχε σταματήσει με τα φώτα στάσης (ALARM) να αναβοσβήνουν, ενώ την ίδια στιγμή έβρισκε μιμητές στο ακριβώς αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παρεμποδίζοντας ουσιαστικά τη διέλευση κάθε οχήματος. Οι ειδικοί επιστήμονες στα θέματα κυκλοφορίας είναι χρήσιμοι, αλλά οι δρόμοι της πόλης είναι δεδομένων διαστάσεων. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο να θα μπορέσουν να προτείνουν κάποια ουσιαστική λύση, χωρίς να θίγονται μεμονωμένα συμφέροντα. Με την ευκαιρία, μια πρακτική λύση θα ήταν η τοποθέτηση τέτοιων κώνων στην οδό Φλώρινας - Αρμενοχωρίου, διαχωρίζοντας τη λεγόμενη βοηθητική λωρίδα κυκλοφορίας από τις άλλες. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι πιθανότητες ατυχήματος μεταξύ διερχομένων οχημάτων και άλλων τα οποία επανέρχονται στην κυκλοφορία από τις παρόδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΓΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΝΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. με τα πολυεθνικά καταστήματα στην είσοδο της πόλης θα ασχοληθεί ο ε.σ. ? με τους πλανόδιους που δέν κόβουν αποδείξεις στον πελάτη θα ασχολειθήτε? με τους λαθρομετανάστες που πουλάνε απο κατσαβίδια μέχρι ρολόγια θα ασχοληθήτε ? με δυναμικότερες κινητοποιήσεις σύμφωνα με τα λεγόμενα σας στο λυπηρό φαινόμενο ότι πολλοί φλωρινιώτες γίναν μόνιμοι πελάτες των σκοπιανών στο Μοναστήρι θα ασχοληθείτε; για τα λουκέτα σε πολλά μαγαζιά στο παζάρι θα ασχοληθείτε ή θα κοιτάτε στοικά τα ¨κινέζικα κολοκύθια ή κολονάκια ...κατα τα άλλα τα κολονάκια σας "μάραναν" ! ΄τι να πώ ότι στοχευμένα μας πουλάτε ολίγον ..τρέλα? συγνώμη αλλα πέσατε πολύ κάτω των τεκταινόμενων στόν ε.κ. της Φλώρινας που υποτίθεται εκπροσωπείτε ή μάλλον δέν εκπροσωπείτε ; συγνώμη αλλα με την "αγανακτισμένη διαμαρτυρία" σας για τα ..κολωνάκια εδώ μιλάμε για διαμαρτυρία του χόκλου...εύχομαι κάποτε να φανείτε στο ύψος των περιστάσεων και όχι των ...κολο να κίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:Ειδες συνδικαλιστη στο δρομο,σκοτωσε τον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τους "ανάγωγους και άξεστους χωριάτες" δεν τους θέλουμε στην πόλη, αλλά τα λεφτά τους τα θέλουμε. Μήπως είμαστε ολίγον τι υποκριτές;

    Θέλουμε εμπορική κίνηση στο κέντρο της πόλης, αλλά με έναν τρόπο μαγικό και απροσδιόριστο, δίχως να σκεπτόμαστε ότι αυτοί που θα δώσουν κίνηση και ζωή στην πόλη θα έρθουν από κάπου παραέξω με τα αυτοκίνητά τους, και πρέπει κάπως να εξυπηρετηθούν. (Αλλιώς να τους βάλουμε τακτική και φθηνή συγκοινωνία σε όλα τα χωριά -δύσκολο!)

    Εδώ έχουν κλείσει τα τελευταία 4-5 χρόνια εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης στην πόλη, και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε ο -τώρα- λαλίστατος εμπορικός σύλλογος. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Ο "άξεστος χωριάτης" με τα διόλου άξεστα λεφτά δεν θα έρθει πετώντας, αλλά με το αυτοκίνητό του. Πώς θα εξυπηρετηθεί;

    Γιώργος Χατζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλά ρε να μήν πωω τιποτα βαρύτερο...στο ..χωριάτης κολλήσατε; εδώ πάμε να καταντησουμε ένα τεράστιο χωριό ούτε κάν δήμος της προκοπής και με το χωριάτης κολλήσατε; καλά ξυπνητούρια...τρένο δρόμους ανάπτυξη εργοστάσια ορυχεία στρατόπεδα χάνουμε και εσείς στο...χωριάτης κολλήσατε σάν τους κολλημένους με τα ..κολο ΝΑ κια όνειρα γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.