Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για απόπειρα κλοπής ταινιόδρομου μήκους 50 μέτρων

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμυνταίου, τέσσερις (4) Έλληνες 28, 54, 70 και 56 ετών και ένας (1) αλλοδαπός 20 ετών για απόπειρα κλοπής μεταλλικής γερανογέφυρας ταινιοδρόμου μήκους πενήντα (50) μέτρων, αξίας περίπου 10.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να κλέψουν μεταλλική γερανογέφυρα ταινιόδρομου μήκους περίπου πενήντα (50) μέτρων από λατομείο που βρίσκεται στη Βεγόρα Φλώρινας αποκόπτοντας αυτήν από τις μεταλλικές της βάσεις, με χρήση δύο (2) συσκευών φιαλών οξυγόνου. Στη συνέχεια θα την φόρτωναν σε φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν ήδη στο χώρο του λατομείου, στην καρότσα του οποίου υπήρχε ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα και θα τη μετέφεραν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Κατά την διάρκεια της κοπής του ανωτέρω ταινιόδρομου προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν περίπου πέντε (5) στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης χωρίς να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 28χρονου ημεδαπού εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.
Κατασχέθηκαν
-το φορτηγό αυτοκίνητο και
-δύο (2) συσκευές φιαλών οξυγόνου με τα παρελκόμενά τους.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.