Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σε… αναστολή το μέλλον του Πανεπιστημίου

Την ώρα που ακούγονται όλο και πιο δυνατά οι φωνές που κάνουν λόγο για αβέβαιο μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις προσπάθειες των τοπικών φορέων να προκαταλάβουν τις εξελίξεις, μια απόφαση της γεν. γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας Δήμητρας Μπάστα - Γεωργακοπούλου προκαλεί εύλογα μεγάλη ανησυχία.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την απόφαση με αρ. πρωτ. 1113/18-5-2011 με την οποία η κ. Μπάστα θέτει σε αναστολή πρόταση του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας για προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου ύψους 3.830.000€.
Στην απόφαση η κ. Μπάστα επικαλείται, μάλιστα, εκτός από την πολιτική και οικονομική συγκυρία, το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί σχέδιο «Καλλικράτης» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως ξεκάθαρα αναφέρεται «λαμβάνοντας, όμως, υπόψη μας την οικονομική και πολιτική συγκυρία και με το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί σχέδιο «Καλλικράτης» και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα θέλαμε να επανεξετάσετε την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της υλοποίησης στο σύνολο της πρότασής σας, η οποία αφορά κατά κανόνα προμήθεια εξοπλισμού εργαστηρίων εστιάζοντας στην:
- Βιωσιμότητα των τμημάτων
- Χρήση του εξοπλισμού στην παιδεία και στην έρευνα
- Διατμηματική χρήση του εξοπλισμού»
Γίνεται ξεκάθαρα λοιπόν αντιληπτό ότι το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας είναι σε αναστολή, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Πηγή: Σωκράτης Μουτίδης- www.kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.