Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΚΕ Φλώρινας: «Λαϊκός ξεσηκωμός τώρα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα»

Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες. Άνεργοι. Νέοι και νέες.
Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός δεν είναι τα κέρδη του κεφαλαίου. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός και όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.
Όλοι στη μάχη. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη στους τόπους δουλιάς, στους κλάδους, στα χωριά και στις γειτονιές. Να εμποδίσουμε την άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων. Τη νέα αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στο πετρέλαιο και σε άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το κλείσιμο νοσοκομείων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας. Να απαντήσουμε στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνολικά στη ζωή του λαού και της νεολαίας.
Καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή. Τέλος στις αυταπάτες.
Φρένο στην πτώχευση του λαού δεν μπορεί να βάλει η αγανάκτηση ή τα ξεσπάσματα εκτόνωσης. Αυτό που μπορεί να ορθώσει εμπόδια είναι η ριζοσπαστικοποίηση, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η Ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων μέσα στους τόπους δουλιάς και σ’ όλο το λαό σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέρ της πρότασης συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ.
Τέρμα οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η κερδοφορία του κεφαλαίου και τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει, να δράσει ο λαός οργανωμένα. Να περάσει στην αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για την αποδέσμευση από την ΕΕ. Για τη Λαϊκή Εξουσία.
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Το Σάββατο 28/5/2011, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

9 σχόλια:

  1. τα 600 δις στις τραπεζες του εξωτερικου , σιγουρα δεν ανηκουν σε κκεδες. οι κατοχοι τους εφαγαν την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαϊκός ξεσηκωμός = αποκλειστικότητα ΠΑΜΕ?

    Ο χθεσινός πραγματικά λαϊκός ξεσηκωμός των "αγανακτισμένων" τί ήταν? Προφανώς ανύπαρκτος για το ΚΚΕ. Ενώ ήταν πρωτοσέλιδο σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες, στον Ριζοσπάστη το θάψανε. Αυτό είναι το "λαϊκό κόμμα"...των ημέτερων, όπως όλα τ'άλλα.

    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε συνθήκες οξύτατων οικονομικών προβλημάτων, δραματικής επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού και φθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει - και πολύ περισσότερο να παραβλέψει - ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν εναγωνίως διέξοδο. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να κατανοηθούν οι πραγματικές αιτίες γι' αυτήν την κατάσταση και να στοχοποιηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, η συνείδηση έχει να διανύσει πολύ δρόμο. Αλήθεια, ακόμα κι εκείνοι που χθες βρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο και αλλού, δεν θα πρέπει να προβληματισθούν για μερικά πράγματα; Γιατί άραγε τόση δημοσιότητα από τα ΜΜΕ που ανήκουν στους μεγαλοεργολάβους, στους εφοπλιστές, κλπ και τα οποία, όλο το προηγουμενο διάστημα "έδιναν ρέστα" για να περάσουν τα μέτρα; Ποιός άλλος, εκτός από την πλουτοκρατία, έχει αντικειμενικό συμφέρον να τσουβαλιάζει το ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα (και κυρίως με αυτά που άσκησαν εξουσία) ή το ΠΑΜΕ με τους εργατοπατέρες και εργατοκάπηλους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έχουν τη δική τους ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση;
    Χωρίς να υποτιμάει κανείς τη διάθεση πολλών λαϊκών ανθρώπων να αντιδράσουν στην επιδείνωση της κατάστασής τους, το σύστημα έχει άνάγκη από βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Ο ΣΚΑΙ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του εφοπλιστή Αλαφούζου - που "βγάζουν μπιμπίκια" με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ - προτοστατούν σ' αυτό το "κίνημα". Από κοντά ΤΑ ΝΕΑ του Λαμπράκη, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και η ΑΥΓΗ. Είναι προφανές ότι η αστική τάξη έχει ανάγκη από ένα "κίνημα" στα μέτρα της, το οποίο, όχι μόνο δεν θα αμφισβητεί την εξουσία της, αλλά θα αφομοιώνει εύκολα τους κραδασμούς, θα στέκεται εμπόδιο στην πραγματική ριζοσπαστικοποίηση του λαού και, τελικά, θα εσωματώνεται στο σύστημα. Γι' αυτό και δεν τσιμπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια χαρά βολεύεται το σύστημα, με το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τις απόλυτα ζυγισμένες κινήσεις τους, που δίνουν διέξοδο εκτόνωσης στη λαϊκή δυσαρέσκεια!
    Το άγνωστο που εκδηλώθηκε αυθόρμητα και πολύ-πολύ γρήγορα, με απρόσμενη μαζικότητα, τους ανησυχεί πολύ, αφού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορούν να το ελέγξουν!
    Όταν οι φίλοι του ΚΚΕ ξυπνήσουν από το λήθαργο, ίσως οι αγώνες τους αποκτήσουν νόημα και ουσία και γίνουν πιο αποτελεσματικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν συμφωνώ με πολλά με το ΚΚΕ...


    Αλλά ένα "κίνημα" χωρίς αιτήματα που μεταδίδεται live απο το skai.gr... δεν θα πάρω...

    Εδώ δεν είναι Ισπανία που δεν έκαναν τίποτα. 250.000 κόσμο (κατά την αστυνομία) είχαν οι μεγάλες πανεργατικές στην Αθήνα! τα σβήνουμε μονοκοντυλιά; και ποιοι βολύονται πάνω στο μεσοπρόθεσμο αντί για οργανωμένες κινητοποιήσεις να έχουν απέναντι τους "πάμε πλατείαα?" Ή το φοβερό "πάμε γιατί έτσι γουσταρίζουμε" που είπε σε μεσημεριάτικο γνωστή ξανθιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ενώ ήταν πρωτοσέλιδο σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες, στον Ριζοσπάστη το θάψανε."

    Φίλε μου νομίζω ότι απο μόνος σου απάντησες!!

    Και αν αντιστρέψεις το ερώτημα: "Γιατί οι κοινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν πρωτοσέλιδο μόνο στον Ριζοσπάστη ενώ όλες σχεδόν τις θάψανε.." θα το καταλάβεις ακόμα καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κανάλια χθες, για την "ακομάτιστη" και "ακηδεμόνευτη" συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και αλλού (που μετέδηδαν ζωντανά ο ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου και άλλα κανάλια), έκαναν λόγο για οργανωτές. Ποιοί να είναι άραγε; Δεν έχουν ταυτότητα; Γιατίκρύβονται;
    Μπορεί να υπάρχει πραγματικό κίνημα, χωρίς αιτήματα, χωρίς στόχους, χωρίς οργάνωση;
    Το ταξικό εργατικό (και γενικότερα το λαϊκό) κίνημα έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους "κινήματα". Αλήθεια, αυτοί οι θιασώτες του "ακηδεμόνευτου" μπορούν να μας πουν τι απέγιναν τέτοια "κινήματα" τύπου ΦΟΡΟΥΜ, κλπ; Γιατί ενσωματώθηκαν και αφομοιώθηκαν από του σύστημα (και τελικά ξεφούσκωσαν), αφού πρώτα είχαν πατρωναρηστεί από τη "ναυαρχίδα" της διεθνούς σοσιακδημοκρατίας LE MONDE; Τι απέγινε ακόμα και η "δική μας", μέσω SMS, "εξέγερση" του Δεκέμβρη του 2008;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι η αιτία των σημερινών προβλημάτων είναι μία, ο καπιταλισμός, και η λύση είναι η ανατροπή του, και με βάση αυτό να ενωθεί και να δράσει, δεν πάει να τρέχει στους δρόμους, δεν πάει να βαράει κατσαρόλες, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ακόμα και αν υπάρξει κάποια βελτίωση, θα είναι απειροελάχιστη και προσωρινή, και οι καπιταλιστές θα επανέλθουν δριμύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαικος ξεσηκωμος αγανακτισμενων λοιπον.
    Που ηταν τα δυο πρωινα της 48ωρης απεργειας,τα πρωινα που θα πρεπει να ΑΠΕΡΓΕΙΣΟΥΝ και να πανε στην πλατεια...
    Το βραδυ παμε...μουτζονουμε την βουλη[...πολιτικη θεση] περνουμε απο την καντινα ενα γυρο 1 ευρο και
    μια μπυρα ακομα 1 ευρο και περναμε την βραδια μας
    οικονομικα[...πιο οικονομικα δεν γινεται]και κριτικαρουμε και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ οτι εμεις
    κανουμε αντισταση και αγωνες και ας μαζευομαστε τις 45 μερες...αγανακτισμενοι αν και απο την ματαπολιτευση και δω εχουν δει τοσα πολλα τα ματακια μας απο σκανδαλα,μειζες,κλεψιες,βολεματα
    κοματικα κ.α.
    Ααααααει...χααααααααα...σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.