Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η «Οδύσσεια» με τα μάτια των παιδιών

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, οι μαθητές και μαθήτριες της Γ2 τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου, παρουσίασαν χθες την «Οδύσσεια» του Ομήρου.


Οι μικροί μαθητές κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα συγγενών, φίλων και κατοίκων της Φλώρινας, σε μια παράσταση που συνδύαζε αφήγηση, κίνηση, μουσική, βίντεο, σκηνικά και κοστούμια και «ταξίδεψε» τους θεατές στο μυθικό ταξίδι του Οδυσσέα, μέσα από το δικό τους κόσμο που το ζωντάνεψαν επί σκηνής.
Η παράσταση αποτελούσε αποτέλεσμα αγόγγυστης συνεργασίας του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας - Ενδυματολογίας και του 1ου Πειραματικού Σχολείου.




2 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια για την παρασταση. Υπεροχη και η αιθουσα, ομως πρεπει και καποιος να την καθαριζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΖΕΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 'Η ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ, ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ "ΤΙΜΗΣΟΥΝ" ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ 5' ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΥΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.