Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επίσκεψη του Γάλλου Γενικού Προξένου στην Π.Ε. Φλώρινας

Με την ευκαιρία της έλευσής του στην πόλη της Φλώρινας, όπου θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ένα χάδι από τη Φλώρινα: Στρατιά Ανατολής 1916-1918», ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη Kριστιάν Τιμονιέρ επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Ηλιάδη με τον οποίο είχε μία άκρως εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας των δύο λαών αλλά και στα πεδία συνεργασίας που διανοίγονται στον πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό τομέα. Ένα βασικό θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η ανταλλαγή μεταπτυχιακών φοιτητών ανάμεσα στα Τμήματα της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αντιστοίχων της Γαλλίας, πάνω στο οποίο ο κ. πρόξενος έδειξε έντονο ενδιαφέρον και υποσχέθηκε να συμβάλει τα μέγιστα.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και η δυνατότητα δημιουργίας ενός Μουσείου στο οποίο θα εκτίθενται και αντικείμενα τα οποία θα μαρτυρούν το πέρασμα των Γαλλικών στρατευμάτων της Στρατιάς της Ανατολής από την περιοχή της Φλώρινας κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του κ. Τιμονιέρ σχετικά με την τουριστική υποδομή της περιοχής, το επίπεδο της ανεργίας και το θέμα των μεταναστών.
Ο κ. Ηλιάδης ζήτησε από τον Γάλλο Πρόξενο και την δυνατότητα προβολής των κρασιών και άλλων τοπικών προϊόντων της Φλώρινας στην μεγάλη αγορά της Γαλλίας.

1 σχόλιο:

  1. Αντί μαρτυρίας για το πέρασμα των Γαλλικών στρατευμάτων της Στρατιάς της Ανατολής από την περιοχή της Φλώρινας κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μήπως θα ήταν πιο χρήσιμο πρακτικά να τους ζητήσουμε να ξανάρθουν και να ξανακατασκευάσουν όσα είχαν κατασκευάσει και τότε και οι δικοί μας διαχρονικοί "προεστοί" τα διέλυσαν; Ακόμη και τις ράγες από το τρενάκι Αλώνων - Βίγλας έκλεψαν και τις πούλησαν για σίδερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.