Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Ψηλώνει» η Βεγορίτιδα

Περισσότερο από τέσσερα μέτρα φαίνεται πως έχει ανέβει η στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας μέσα σε μία δεκαετία ενώ το τελευταίο διάστημα καταγράφεται άνοδος κατά δέκα πόντους την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι υπεύθυνοι του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα.

Η σταθερή άνοδος του νερού ξεκίνησε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και αποδίδεται στις έντονες βροχοπτώσεις και στα χιόνια που λιώνουν στα βουνά.
Η λίμνη Βεγορίτιδα είναι η δεύτερη σε μέγεθος λίμνη της Ελλάδας μετά τη Μεγάλη Πρέσπα. Περιβάλλεται από τα βουνά Βέρνο, Βόρα και Βέρμιο. Στην περιοχή της φωλιάζουν πάνω από 80 είδη πουλιών, ενώ στις όχθες της φιλοξενείται σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Έχουν καταγραφεί 11 είδη ψαριών, ενώ γίνονται τακτικά εμπλουτισμοί της λίμνης και με άλλα ψάρια, αφού συγκριτικά με τον όγκο της μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα είδη.
 
Πηγή: newsbeast.gr

4 σχόλια:

  1. η βεγορίτιδα ψηλώνει και οι Πρεσπες αδειάζουν...κάτι συμβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nomizo oti ta teleytaia xronia h katastasi exei statheropoiithei kai stin Megali Prespa. An kapoy yparxoyn episima stixeia tha itan xrisima. Oi limnes einai ploytos gia tin Florina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το οτι η λιμνη έχει γίνει τοξικιά από κυανοβακτηρια ουτε λόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ερασιτεχνης ψαρας30 Απριλίου 2011 στις 12:13 π.μ.

    11 αυγουστου το 2010 το εθνος ειχε πρωτοσελιδο για 13 λημνες στην ελλαδα απο αυτες η μικρη πρεσπα ,του λημνοχωριου , τον πετρον,ηταν απο τις ποιο μολισμενες βρηκαν στα ψαρια μεσα τοξικα σε μεγαλες ποσοτητες ακαταληλα για τον ανθρωπο απο τους τοτε δημαρχους ,τον νομαρχη κ` τις υπευθυνες υπηρεσιες,κανις δεν βγηκε να πη στον κοσμο τιποτα αφησαν κ` αφηνουν ακομα τον κοσμο να καταναλωνη τα ψαρια τα ακαταληλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.