Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τον σχολικό «Καλλικράτη»


Με κινητοποιήσεις, ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, ξεκινά η εβδομάδα σε όλη τη χώρα και φυσικά και στη Φλώρινα. Γονείς, μαθητές και κάτοικοι τοπικών διαμερισμάτων παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και προχωρούν σε κάθε είδους κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Αυτή την ώρα στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται οι κάτοικοι του Βαρικού που προχωρούν σε κατάληψη, καθώς το γυμνάσιο του χωριού συγχωνεύεται με αυτό του Λεχόβου. Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και κάτοικοι της Αχλάδας και του Σκοπού, οι οποίοι ετοιμάζονται να αποκλείσουν τη γέφυρα, διακόπτοντας έτσι την κίνηση των φορτηγών προς τον ΑΗΣ. Ακόμα, οι μαθητές του γυμνασίου Υδρούσας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους.

2 σχόλια:

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ "ΕΞΥΠΝΑΔΑ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ!
    "ΣΠΟΥΔΑΙΑ" ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συγχωνεύσεις των σχολείων έχουν καταστήσει όλη την Ελλάδα ένα καζάνι που βράζει. Τα έγγραφα με τα οποία το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωσε τους Δήμους και τους λοιπούς φορείς είναι κενό γράμμα άνευ ουσίας, γιατί οι συγχωνεύσεις είχαν προαποφασισθεί και δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει το παραμικρό. Οι υποτιθέμενες καθυστερημένες (δε γνωρίζω αν το έγγραφο του υπουργείου προέβλεπε κάποια προθεσμία) αντιδράσεις των Δήμων αποτελούν δικαιολογία για το υπουργείο, η οποία όμως έπεσε στο κενό, αφού ακόμη και εκεί που υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις δεν άλλαξε τίποτε. Όμως είναι αξιοθαύμαστο το θράσος των κυβερνώντων και των φερεφώνων τους να μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στους Δήμους. ΟΙ συγχωνεύσεις είναι πράξη ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.