Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απίστευτη ταλαιπωρία εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΣΕ του νομού Φλώρινας


Για ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων του ΟΣΕ στο νομό Φλώρινας κάνει λόγο ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, με ερώτηση του προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Μετά την άδικη απόφαση διακοπής των δρομολογίων του ΟΣΕ από Φλώρινα προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, έκλεισαν τα σταθμαρχεία Φλώρινας και Αμυνταίου.
Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του ΟΣΕ θεωρούσαν τα βιβλιάρια υγείας στα δύο σταθμαρχεία- στον εκάστοτε σταθμάρχη- και κατόπιν εισέπρατταν το χρηματικό αντίτιμο των επισκέψεων,  που είχαν καταβάλλει σε γιατρούς και ιατρικά εργαστήρια.
Σήμερα αναγκάζονται να ταξιδέψουν ως τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτή τη διαδικασία και η  ταλαιπωρία, στην οποία υπόκεινται, πολύ περισσότερο οι συνταξιούχοι, είναι απίστευτη.
Τις περισσότερες φορές οι συνταξιούχοι χάνουν τα χρήματά τους αφού δε μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, είτε γιατί αδυνατούν βιολογικά, είτε γιατί το κόστος μετάβασης είναι υψηλότερο από το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών που έχουν πληρώσει.
Το θέμα δεν αφορά στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής αλλά στον στοιχειώδη σεβασμό και στην ανθρωπιά που πρέπει να επιδεικνύεται απέναντι σε ηλικιωμένους και εργαζομένους.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Προτίθεται να λύσει το πρόβλημα και με ποιο τρόπο;

2 σχόλια:

  1. Ή ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ κατάργησης των ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, εγκατάλειψης των ΥΠΟΔΟΜΩΝ, καταστροφής των υπαρχόντων ΔΙΚΤΥΩΝ, χρειάζεται ψυχίατρο ή πρέπει να στείλει σε ψυχίατρο τους συμβούλους και συνεργάτες του. Ένας συνταξιούχος του Ο.Σ.Ε. ηλικίας 85 ετών επισκέπτεται το γιατρό στον οποίο καταβάλει κάποιο ποσό. Για να το εισπράξει από το ταμείο του πρέπει να πάει ο ίδιος στα κεντρικά γραφεία Βορείου Ελλάδος του ταμείου του στη Θεσσαλονίκη. Ζητείται η άποψη κάθε σώφρονος πολίτη. Αντέχει στην κοινή λογική αυτή η πρακτική το Υπουργείου; Μήπως είναι (σίγουρα είναι) ένας άριστος τρόπος αποφυγής καταβολής του αντιτίμου της επίσκεψης στον ιατρό, από πλευράς του "Ταμείου-Κράτους" προς τον δικαιούχο συνταξιούχο; ΑΙΣΧΟΣ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κ. Κωνσταντινίδη και μη βιαστεί κανείς να πει ότι έπραξε το αυτονόητο, γιατί σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, πολλοί άλλοι βουλευτές δεν έκαναν το παραμικρό θεωρώντας το περιττό, αφού "ούτως ή άλλως δεν θα άλλαζε τίποτε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Ό,ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΟΛΟΙ ΦΙΛΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ.ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.
    ΦΙΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.