Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τι θα περιλαμβάνουν οι φετινές «Πρέσπες»


Τις σκέψεις του, αλλά και ένα μέρος του προγράμματος των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2011», γνωστοποίησε ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης.
Αρχικά, θα τιμηθούν τα 100 χρόνια του Οδυσσέα Ελύτη, με ποιητική βραδιά στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες του πατέρα και του υιού Χατζή, νωρίς στο συνοικισμό νεοφωτίστων και εν συνεχεία στην πλατεία της Φλώρινας. Παράλληλα, θα διοργανωθεί και μία εκδήλωση για τον Αυγουστίνο Καντιώτη, στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης, ίσως ο Χρήστος Γιανναράς και όποιοι άλλοι επιθυμεί η Μητρόπολη.
Όσο για την κεντρική βραδιά στον Άγιο Αχίλλειο υπάρχουν δύο σκέψεις. Η πρώτη είναι να παρουσιαστεί μία παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, είτε κωμωδία, είτε τραγωδία, που θα «ανέβει» και στην Επίδαυρο και η δεύτερη να τιμηθούν τα 10 χρόνια από το θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη (κάτι που ζήτησε η σύζυγος του), με συναυλία στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει πιθανότατα ο Πασχάλης Τερζής.
Όπως ακόμα ανακοίνωσε ο κ. Λιάνης, οι «Πρέσπες» υπέβαλλαν αίτηση στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΩΣΕ, προκειμένου να παραχωρηθεί το κτίριο που στέγαζε νυχτερινό κέντρο, στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού. Εκεί υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα παραχωρείται στους πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά επίσης θα διοργανώνονται εκθέσεις, θα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των φιλοξενουμένων των «Πρεσπών» και τέλος θα λειτουργήσει ως μία μπουάτ, προκειμένου να υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μέσα στο χειμώνα.

3 σχόλια:

  1. ΓΑΤΑ Ο ΛΙΑΝΗΣ. ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΑΝΤΕ! ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από συναυλίες και εκδηλώσεις άλλο τίποτα. Βούτυρο στο ψωμάκι του. Από ουσία μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΚΑΙ ΨΩΜΑΚΙ! ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.