Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Οι θέσεις του δήμου Αμυνταίου για το τρένο


Μία ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα με συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων του Νομού Φλώρινας και φίλων του τραίνου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επαναφορά των δρομολογίων του τραίνου.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, διαφώνησε στη λογική ότι τα κριτήρια που τίθενται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Κυβέρνηση για τη λειτουργία του τραίνου μέχρι τη Φλώρινα πρέπει να είναι αμιγώς οικονομικά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «Τη Φλώρινα τη βλέπετε καθαρά επιχειρηματικά και καθόλου κοινωνικά. Τη Φλώρινα τη βλέπετε μόνο ως πελάτη!». Στη συνέχεια αμφισβήτησε ευθέως τον τρόπο ανάλυσης των εξόδων της γραμμής Έδεσσα – Φλώρινα, λέγοντας ότι «ως μάνατζερ δεν με πείθετε επιχειρηματικά» και ζήτησε για ακόμη μία φορά την ακριβή κοστολόγηση των δρομολογίων και τον υπολογισμό της «ζημίας» που έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη λειτουργία των δρομολογίων της γραμμής του άξονα Έδεσσα - Φλώρινα και μάλιστα σε δύο στάδια: Έδεσσα – Αμύνταιο και Αμύνταιο – Φλώρινα, έτσι ώστε να υπάρχει ακριβής οριοθέτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της γραμμής. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά ο Δήμαρχος Αμυνταίου, θα υπάρχει μία πραγματική βάση για συζήτηση και όχι απλοί αριθμοί που έχουν πέσει τυχαία στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αμυνταίου αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του δήμου Αμυνταίου για μία σταθερή και μόνιμη συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν έμεινε μόνο στην πιθανή οικονομική συνεισφορά του Δήμου Αμυνταίου για την επαναλειτουργία των επιβατικών αμαξοστοιχιών, αλλά κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για συνεργασία στον τουριστικό τομέα με τη λειτουργία θεματικού τραίνου. Το θεματικό αυτό τραίνο, στο πρότυπο του ΤΡΑΙΝΟ SKI, θα αξιοποιήσει τουριστικά πακέτα στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου έχοντας διπλό σκοπό: την περαιτέρω ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή και την εμπέδωση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμυνταίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Μάκης Ιωσηφίδης «Η λειτουργία θεματικού τουριστικού τραίνου για την αξιοποίηση του τουριστικού αποθέματος της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου θα τεθεί σε υγιή οικονομική βάση και με σαφείς κατευθύνσεις την κερδοφορία από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την αναπτυξιακή προοπτική από πλευράς του Δήμου Αμυνταίου. Εκτός αυτού το προτεινόμενο τουριστικό πακέτο θα είναι πραγματική διαφήμιση για τον τόπο μας, καθώς θα προβάλει όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Για την υποστήριξη του τουριστικού αυτού πακέτου θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές συμμαχίες, όπως για παράδειγμα το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κο Γιάννη Μπουτάρη, για την προβολή σε ΚΑΠΗ και σχολεία της πόλης». Ο Δήμαρχος κατέθεσε το φάκελο με την πρόταση και τις διαδρομές που σχεδίασε ο Δήμος Αμυνταίου στον Πρόεδρο της ΤΡΑΣΙΝΟΣΕ, κο Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για τουριστικό τραίνο, παράλληλα με την απαίτηση για άμεση επαναφορά των επιβατικών αμαξοστοιχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.