Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ψηφίσματα του δήμου Αμυνταίου για θέματα υγείας και ΔΕΗ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λομβέρδο απέστειλε το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Υγείας ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Το Ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

Κατάργηση των 5 ευρώ στα εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας - Στελέχωση Αγροτικών Ιατρείων
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου εκφράζει την αντίθεση του στην υποχρεωτική καταβολή των 5€ προκειμένου να εξεταστεί κάποιος στα εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου ή Κέντρα Υγείας. Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε όλοι μας, η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για εξέταση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος.
Αν λάβουμε δε υπόψη μας ότι αυτοί που απευθύνονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο.
Πρέπει να τονιστεί ακόμη ότι την όποια υποχρέωση του πολίτη προς τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για υπηρεσίες υγείας οφείλει να καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο ανήκει ο κάθε ασφαλισμένος και όχι ο ίδιος από τα πενιχρά εισοδήματα του.
Τα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρών δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των τοπικών Κοινοτήτων.
Καλούμε  την Πολιτεία
1.       Να αποσύρει το αντιλαϊκό μέτρο των 5€, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται άλλο οι χρήστες υγείας.
2.      Να στελεχώσει όλα τα Αγροτικά Ιατρεία.
3.      Ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των υποδομών και του προσωπικού για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας από τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Στο Διοικητή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό, απέστειλε το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα λειτουργίας της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου στηρίζει τον αγώνα του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» για σωστή λειτουργία της ΔΕΗ, τήρηση περιβαλλοντικών όρων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η λειτουργία των ορυχείων και των ΑΗΣ της ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία συναρτάται άμεσα από την στελέχωση αυτών με ικανό αριθμό μόνιμου προσωπικού και όχι με την σύναψη συμβάσεων με εργολάβους.
Επειδή οι τοπικές κοινωνίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας διαχρονικά τήρησαν στάση συναίνεσης και στήριξης, το ελάχιστο που απαιτούμε είναι η λειτουργία της ΔΕΗ να γίνεται με την τήρηση όλων των περιβαλλοντικών όρων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με  προτεραιότητα των κατοίκων της περιοχής και όχι με την εκχώρηση δικαιωμάτων της ΔΕΗ στους εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.