Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παράταση στην αποχή των δικηγόρων

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας σε συνεδρίασή του την 21-3-2011 αποφάσισε την παράταση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν την φορολογική αντιμετώπιση των δικηγόρων όσο και με το σύνολο της φιλοσοφίας του νομοθετήματος
- Η κυβέρνηση μετατρέπει τους έλληνες δικηγόρους σε φοροεισπράκτορες του εαυτού τους, επιβάλλοντάς τους αυτοπαρακράτηση φόρου 15% επί κάθε ακαθάριστης αμοιβής.
- Το μέτρο θίγει τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που στερούνται μέρος των αμοιβών τους.
- Διευρύνει στον μέγιστο βαθμό την ύλη επί της οποίας γίνεται η παρακράτηση επιβάλλοντάς την σε οποιαδήποτε εργασία και ποσό.
- Με τις ρυθμίσεις αυτές συνεχίζεται η μεθοδευμένη επιχείρηση εξόντωσης των δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που στερούμενοι εισοδημάτων και υποχρεούμενοι να διατηρούν λογιστικό τμήμα εξωθούνται από το επάγγελμα.
- Καταδικάζουμε το συνολικό νομοθέτημα που αποτελεί μνημείο πολιτικής και νομικής αυθαιρεσίας, εισάγει νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς, «βαφτίζει» στιγμιαία εγκλήματα ως διαρκή, επιβάλει εξοντωτικές ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας ενώ συνεχίζει την πολιτική φοροαπαλλαγών προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας στέκεται μαζί με όλους τους δικηγόρους, όλους τους επιστημονικούς φορείς, το κίνημα των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που επιτίθενται στα μεσαία και χαμηλά στρώματα τις κοινωνίας μας.
Θα παραμείνει συνεπής συμπαραστάτης των πολιτικών και κοινωνικών  δικαιωμάτων του κάθε πολίτη.

2 σχόλια:

  1. ρε ποντικέ δέν το κλείνουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ το ..μαγαζί? (λέω τώρα) ούτως ή άλλως το μαγαζί έχει λειτουργικά κλείσει προ καιρου ...για να βρείς το δίκαιο σου περιμένεις ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...είτε κάνουν απεργία είτε δέν κάνουν ..αληθεύει ότι θα γίνει καλλικράτης και στα δικαστικά μέγαρα? τότε οι φίλοι μας οι δικηγόροι θα κάνουν ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ....ή θα σερβίρουν ποτά και κοκτέιλς ! δέν λέω έχουν δικαιο αλλα όταν δέν θα έχουν κτήριο επιδίκασης των πελατών τότε ούτε σκέψη για απεργία δέν θα κάνουν ...όσο για κάτι άλλους νομικους ήδη έχουν αλλάξει άτυπα επάγγελμα..γίναν νυχτοφύλακες ..ρώτα τον φίλο σου κάτι ξέρει τον γνωστο0 άγνωστο λογοκριτή της πλατείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. ΣΚΕΤΗ ΤΡΕΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.