Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κλείνουν αύριο τα καφέ, εστιατόρια και μπαρ της Δυτικής Μακεδονίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, μπαρ, καφέ κ.α) των νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς σε ένδειξη διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών τους για την εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για την «ερήμωση των καταστημάτων, το κλείσιμο πολλών απ’ αυτά και την απώλεια θέσεων εργασίας» και ζητούν:
· Αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου
· Μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%
· Κατάργηση του δημοτικού φόρου και
· Κατάρτιση φορολογικών κινήτρων για τη δημιουργία επιχειρήσεων αμιγώς καπνιζόντων.

13 σχόλια:

  1. Ειναι ντροπή να μιλάμε ακομα για κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Δεν εχει να κάνει σε τιποτα με "δικαιώματα" παρά μόνο ότι είμαστε τόσο ανάγωγοι που θέλουμε να συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για τους άλλους και να κάνουμε το κέφι μας ακομα και αν προκαλούμε βλάβη στην υγεία τους. Όποιοι το παιζουμε μάγγες να πάμε να καπνισουμε πάνω στα μουτρα των παιδιών μας!! Ειμαι καπνιστής αλλά απολαμβάνω το φαγητό ή το ποτό μου χωρίς μπόχα. κάνω 2 τσιγάρα έξω και κάνω καλό στον εαυτό μου και τους άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους οι μη καπνιστές να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Να ενημερώνουμε ότι προτιμούμε έναν καθαρό χώρο. Να μην ντρεπόμαστε να ζητήσουμε από την παρέα μας στοιχειώδη σεβασμό.

    Ειμαστε το 57%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι ανάγωγος, αλλά εθισμένος. Αυτοί οι χώροι δεν είναι δημόσιοι. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΣ! Πρέπει να σεβαστείτε και το δικό μου δικαίωμα να καπνίζω! ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ! Μετά ο καθένας να διαλέγει που θα πάει! Αρκετά ανεχθήκαμε τις επιθέσεις όλων και αισθανόμαστε σαν εγκληματίες και μιασμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι οι χώροι αυτοί ΔΕΝ είναι δημόσιοι. ειναι και παρά είναι. Γι αυτό και υπόκεινται σε δημόσιους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας κτλ κτλ και γι αυτό ακριβώς απαγορεύεται το κάπνισμα! Ομοίως μήπως θέλεις και θέατρα καπνιζόντων και μη; κ εκεί αν θέλεις πας!!! Εισαι ανάγωγος γιατί ποτέ δεν προτάσεις τον εθισμό σου αλλά την ψευτομαγκιά σου. Δεν έχεις αναρρωτηθεί ΠΟΤΕ αν ο διπλανός σου ενοχλείται ή αν έχει πρόβλημα υγείας! Δεν έχεις σκεφτεί ΠΟΤΕ να ρωτήσεις πριν καπνίσεις!! δεν αρκείσαι να κάνεις 1-2 τσιγάρα για να "πάρεις τη δόση" σου αλλά θέλεις απλά να περάσει το δικό σου! το τραγικό είναι ότι δεν χαμπαριάζεις με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι φυσικά αδύνατον και παράνομο να υπάρξει διαχωρισμός καταστημάτων. Ή προστατεύεται η δημόσια υγεία ή όχι! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος διεκδικεί με τόσο πάθος να με γεμίζει με τον καπνό του και μου λέει και με υφάκι "αν δεν θες να πας αλλού" Κρίμα
    Εγώ ξέρω ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των καπνιστών είναι υπέρ του νόμου. Λίγοι κάνουν φασαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταργήστε και το αλκοόλ να πηγαίνει το άκαπνο 57% παντού και να πίνει μονο λεμονάδες. Και μη μου πείτε για παθητικούς καπνιστες ενώ δεν υπάρχουν παθητικοί αλκοολικοί. Εννοείται ότι δεν λέω αυτό, αλλά αναφέρομαι στα ατυχήματα λόγω μέθης. Ας απαγορευτεί η πώληση καπνού, ας καταργηθεί η χρηση οχημάτων και η θέρμανση με υγρά καύσιμα (μεγαλύτερη επίπτωση έχουν στην υγεία σας αν ζήτε σε πόλη από ότι το τσιγάρο) και θα συμφωνήσω.

    Απορώ πάντως τόσα χρόνια, πριν την απαγόρευση, πως δεν βρέθηκε ένας "έξυπνος" επιχειρηματίας να κάνει στη Φλώρινα έναν χώρο για μη καπνιστές... μήπως από το άκαπνο 57% μόνο το 1% πηγαίνει καθημερινά σε χώρους όπου απαγορεύτικε τώρα το κάπνισμα? Πόσοι από αυτό το 57% πηγαίνουν σε νυχτερινά bar-club, σε χαρτοπαιχτικά καφενεία, σε πατσατσίδικα, σε ξενυχτάδικα, σε στριπτιτζάδικα και ρεμπετάδικα? Και πόσους από αυτούς τους άκαπνους τους πειράζει που καπνίζει ο κόσμος σε τέτοια μαγαζιά? ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΚΑΠΝΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς αποδεικνύονται όλες οι έρευνες για τις επιπτώσεις της νικοτίνης στον εγκέφαλο! Ασφαλώς πριν την ισχύ του νόμου (του πρώτου - Αβραμόπουλου) απαγορεύονταν ένα μαγαζί μόνο για άκαπνους διότι δεν μπορούσες να απαγορεύσεις σε δημόσιο κατάστημα μια "νόμιμη" πράξη!! Εχει ένα εκπληκτικό 8σέλιδο η Ελευθεροτυπία του Σαββάτου για τα θέματα καπνίσματος. Ακομα και ένα τσιγάρο την ημέρα αυξάνει κατά 40% τον κίνδυνο στεφανιαίας. Ο παθητικός καπνιστής θεωρείται ότι καπνίζει άφιλτρα! Η ατμόσφαιρα σε ένα κατάστημα είναι πολύ περισσότερο μολυσμένη από μια πόλη με ρύπανση! Όλους τους άκαπνους τους πειράζει άσχετα άν μιλάνε! Σάμπως ενδιαφέρθηκες να ρωτήσεις ποτέ;Πόσοι καπνιστές συμφωνούν με την απαγόρευση; Πηγαίνουμε σε όλα τα καταστήματα κανονικότα ειδικά όπου δεν υπάρχει καπνίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πάντως τα περισσότερα μαγαζιά ειναι ανοιχτά!! ΓΙΑ να μην πω ότι πολλά από τα κλειστά ούτως άλλως δεν ανοιγουν Δευτέρα χαχα!!

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΡΙΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ (10-15 τσιγ) ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ! 100% όπου υπάρχει φαγητό. να υπάρχει μικρό καπνιστήριο, διαχωρισμένο, στα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ?? ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ? ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??
    ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ!!
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ? ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ?
    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

    Υ,Γ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ???

    ενα πρωην κοροιδο ,πελατης ολων σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι καταστηματάρχες της Φλώρινας, τάσσονται από ότι φαίνεται, υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος, αφού όλα τα καταστήματα της πόλης παρέμειναν ανοικτά, σνομπάροντας την κινητοποίηση των συναδέλφων τους, σε όλη την Δυτική Μακεδονία!!!
    Είναι πολύ υποτιμητικό να πιστέψω ότι βολευόμαστε πάντα, περιμένοντας κάποιους άλλους να κάνουν για λογαριασμό μας πράγματα που θα έπρεπε να κάμουμε εμείς οι ίδιοι.
    Η κριτική μας όμως περισσεύει.
    Πάντα φταίνε οι άλλοι για ότι γίνεται η δεν γίνεται στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως στο κατάστημά μου δεν επιτρέπω το τσιγάρο. ειναι θέμα πολιτισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποντικέ να σου κάνω μία αδιάκριτη ερώτηση; .....μήπως συχνάζεις στου ...μπούλη και στου πλαινού μπαζάρι ;
    εάν ναί σε συμβουλεύω να μην ξαναπάς γιατί κυκλοφορούν πολλοί ...ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ μου φίλε (1:22) σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση, αλλά δε συχνάζω εκεί... και πουθενά αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.