Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αλβανοί Σκοπίων: Οι Σλάβοι κλέβουν και "μακεδονοποιούν" προσωπικότητες

«Οι Αλβανοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την ‘Ηθική’ στην έκτη Δημοτικού των σχολείων της πΓΔΜ, διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, γιατί διδάσκονται στα παιδιά μόνον ισχυρισμούς των σλαβικών προσωπικοτήτων και δεν αναφέρονται καθόλου τα επιφανή πρόσωπα του αλβανικού στοιχείου, εκτός από την Μητέρα Τερέζα», αναφέρει σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Λάιμ’.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο ηθικής ο συγγραφέας Κιρίλ Τέμκοφ, εξηγεί ότι ο βίος του Αγίου Κλήμεντος της Αχρίδας αποτελεί παράδειγμα ηθικής για τους εκπαιδευτικούς μας.
«Στο περιεχόμενο του βιβλίου μια μόνον φορά αναφέρεται το όνομα της Μητέρας Τερέζας, η οποία αναγνωρίζεται ως μια ηθική προσωπικότητα, η πλέον γνωστή στην σύγχρονη εποχή. Ενώ είναι γεμάτο με παραδείγματα για τους Πίτου Γκουλ, Γκότσε Ντέλτσεφ και του Αγίου Κλήμεντος κλπ.», τονίζει ο Ιμέρ Ισμαήλι καθηγητής Πανεπιστημίου.
«Όσον αφορά, μάλιστα, για την Μητέρα Τερέζα αποκρύβουν ότι ήταν Αλβανή, και γράφουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή, γεννήθηκε στα Σκόπια.
»Αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το σλαβικό στοιχείο, έχοντας έλλειψη δικού του ιστορικού υποβάθρου, δεν διστάζει να κλέψει και να ‘μακεδονοποιήσει’ προσωπικότητες» θα τονίσει ο Αλβανός πανεπιστημιακός.
«Και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Είναι φρικτό να κλέβουν και να ‘μακεδονοποιούν’ προσωπικότητες που δεν τους ανήκουν», επισημαίνει ο Ισμαήλι.

Πηγή: http://www.echedoros-a.gr

6 σχόλια:

  1. afoy oi PROSKINIMENOI PROODEFTIKOI "ELLINES: XEPOULIMENOI KATHIGITES den ADIDROYN STIN MAKEDOSKIOPOIISI TIS ISTORIAS MAS ....apaitoyn oi albanoi !......OI DIKOI MAS KANOYN EREYNES GIA TA RADIOFONA KAI TIW TILEORASEIS STIN FLORINA ...BRAVO STON ALBANO PANEPISTIAKO ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με άρθρα που αναδημοσιέυεις στο blog σου. Είσαι ιστορικός και το βασίζεις κάπου αυτό που ανδημοσιεύεις ή απλά σε εκφράζει πολιτικά? Γιατί δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κάτι σοβαρό αφού το γνωρίζουμε όλοι ότι είναι τακτική όλων των κρατών και όλων των κυβερνήσεων να γαλουχούν το λαό με εθνικά υπερσύμβολα για να πλάθουν προσωπικότητες και στρατιωτάκια. Είναι κρίμα να μην προσπαθούμε έμεις οι απλοί πολίτες να ενώνουμε τις τύχες μας και τις μοίρες μας που μάλλον αυτή την περίοδο βρίσκονται σε τραγική θέση παρά να σπέρνουμε άρθρα με "σπόντες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ αγαπητέ μου φίλε (10:37) θίχτηκες από το δημοσίευμα; Σε ενόχλησε ή σε προσέβαλλε; Τι ακριβώς ξέρεις και φοβάσαι μην το ξεχάσεις; Και από πότε μόνο ένας ιστορικός έχει δικαίωμα στη γνώση; Ή από πότε κάποια ανάρτηση πρέπει απαραίτητα να εκφράζει κάποιον πολιτικά; Η ελευθερία της γνώμης και της γνώσης σου λέει κάτι; Ή σε φοβίζει; Πραγματικά, πολύ περίεργο το σχόλιο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζω αρκετές φορές το blog σου, πολύ καλή η θεματολογία σου και συγχαρητήρια για αυτό.

    Έχω την εντύπωση ότι έκανα ένα σχόλιο και όχι προσωπική επίθεση μίας και δεν ξέρω ούτε ποιος είσαι ούτε και με ενδιαφέρει.

    Τώρα, γιατί η άποψη μου ότι θα ήταν καλύτερο να επικεντρωνόμαστε σε θετική συνεργασία μεταξύ των πολιτών των κρατών και όχι σε αρνητικά που όλα τα κράτη τα έχουν (και μην μου πεις ότι δεν συμβάινει το ίδιο με την χώρα μας)είναι περίεργη και σε πείραξε τόσο πολύ???

    Αναφορικά με το "φοβίζει" νομίζω ότι κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί γιατί κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία.
    Έτσι δεν είναι?

    Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία των απόψεων μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12.03 μήπως θίχτηκε ο Παύλος ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ και δέν το γνωρίζουμε? ..ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΘΕΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ. μπραβο στον ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗπου είπε στους ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ τα πραγματα με το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ..συγνώμη σλαβοβουλγάρους κύριε ΦΙΛΛΙΠΟΒ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας έπιασε κόψιμο για τα δικαιώματα των Αλβανών; Κρίμα που τους αδικίσαμε κι' εμείς!!!... Τους πήραμε την Τσαμουριά!!! Αφου λοιπόν το μέγα όραμα των Αλβανών είναι η μεγάλη Αλβανία... ας τους υπερασπιστούμε τους καημένους... τους αδικημένους των Βαλκανίων. Σοβαρευτήτε ρεεεε!!!
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.