Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Το Εργατικό Κέντρο για τη «φιέστα» με το τρενοσκί

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σχετικά με το «τρενοσκί» και την άνιση μεταχείριση που βιώνει η Φλώρινα. Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριε υπουργέ,
Έκπληκτος ο λαός της Φλώρινας, παρακολούθησε τη φιέστα που διοργάνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την τουριστική προβολή του χιονοδρομικού κέντρου του όρους Βόρας (Καιμακτσαλάν) δρομολογώντας και επιδοτώντας κάθε Σαββατοκύριακο για την περίοδο του χειμώνα τη γραμμή Θες/νικη – Αρνισσα και μάλιστα τοποθετώντας λεωφορεία μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο.
Κύριε Υπουργέ,
Εάν αυτό δεν είναι άνιση και άδικη μεταχείριση για την περιφερειακή ενότητα της Φλώρινας που όπως πολύ καλά γνωρίζεται διαθέτει εξίσου αν όχι καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη Βίγλα Πισοδερίου, με τις περισσότερες μέρες λειτουργίας το χρόνο, αλλά επιπρόσθετα με την κατάργηση της γραμμής απομονώνει από την υπόλοιπη Ελλάδα χιλιάδες κατοίκους, φοιτητές, πανεπιστημιακούς, οι οποίοι καθημερινά μετακινούνταν  με το τρένο.
Όπως είχαμε αναφερθεί στην επιστολή υπ. αριθ. Πρωτ. 37/10.2.2011 την οποία και σας κοινοποιήσαμε, θεωρούμε ότι η αξιολόγηση του κόστους της γραμμής από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα ήταν πέρα για πέρα ανακριβής και ότι αποσκοπούσε να επιχορηγήσει άγονες γραμμές στην υπόλοιπη Ελλάδα και να στερήσει από το λαό της Φλώρινας το διαχρονικό μοναδικό δημόσιο μέσο που χρησιμοποιούσε έως σήμερα. 
Θέλουμε και πιστεύουμε ότι την άδικη αυτή πράξη της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να την επανεξετάσετε και επαναδρομολογήσετε το συγκεκριμένο δρομολόγιο του τρένου για την ακριτική μας πόλη, συνδέοντας την με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Για το Ε.Κ.Φ.
Ο Πρόεδρος
Στέφανος Μπίρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχαήλ Καρακόλης»

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο, πέστε τα. Είναι πρόκληση να καταργούν μια πετυχημένη τακτική σιδηροδρομική συγκοινωνία και για στάχτη στα μάτια να εγκαινιάζουν μιά περιοδική τουριστική υπηρεσία σε ένα τμήμα μόνο της γραμμής. Σα να σας λένε ότι σας έχουν όλους (κατοίκους, φοιτητές, εργαζόμενους) γραμμένους κανονικά. Βολευτείτε με το μονοπώλιο του ΚΤΕΛ που με το καλημέρα φρόντισε να αυξήσει το εισιτήριό του (και πούσαι ακόμα, τώρα που παίζει μόνο του). Κατά τα άλλα ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, παλιοψεύτες του κερατά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.