Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για την αυριανή απεργία


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Ο Αγώνας και η αντίδραση των εργαζομένων στα κλιμακούμενα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα συνεχίζεται με νέα 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των συνδικάτων την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Φεβρουαρίου 2011.
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας μας με ενότητα και αποφασιστικότητα δίνουν τις μεγάλες μάχες όχι μόνο για την απόκρουση των σκληρών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και για την προώθηση και εφαρμογή ενός τελείως διαφορετικού μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας από την ύφεση, την κρίση και τις «δαγκάνες» του μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών.
Διεκδικούμε την αποδέσμευση της χώρας από τις περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελλών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και όχι των λαών και των πολιτών. Πολιτικές που προκαλούν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.
Απαιτούμε να απορριφθούν οι καταστροφικές και αδιέξοδες συνταγές μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και κατάργησης των ΣΣΕ, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας γιατί αυτό είναι και ΑΔΙΚΟ αλλά και ένα μεγάλο ΨΕΜΑ!
Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή για την κοινωνία και την οικονομία!
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να απορρίψει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις συνταγές εξαθλίωσης των πολιτών, τις συνταγές ενίσχυσης των κερδών και προνομίων των βιομηχάνων και των Τραπεζιτών.
Η τρόικα και οι νέοσυντηρητικοί ηγέτες της Ευρ. Ένωσης αδιαφορούν προκλητικά για τις καταστροφικές συνέπειες των «οδηγιών τους». Η Κυβέρνηση οφείλει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ, σ’ αυτούς τους κλιμακούμενους εκβιασμούς, να αναζητήσει λύσεις στην κατεύθυνση πάταξης της παραοικονομίας, της φοροκλοπής των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και της φορολόγησης των προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων.
Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, ότι με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΚΟΙΝΗ δράση, μπορούμε να ανατρέψουμε τη κατάσταση, μπορούμε να είμαστε ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ και πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ για τα κοινά εργατικά μας προβλήματα!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!
Όλοι στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Φλώρινας.
Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας  και ώρα 10:30 π.μ.
Σε περίπτωση βροχόπτωσης η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, την ίδια ώρα.

10 σχόλια:

  1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που βγάζει λάδι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δήθεν απλα εκβιάζεται απο Βρυξέλες, τρόικα κτλ και πρέπει ναβρει την δύναμη να αντισταθεί... Αφήστε τα... σας κάρφωσε ο αρχηγός σας ΓΑΠ που είπε ότι α περισσότερα από αυτά είνια στο εκλογικό πρόγραμμα για το οποίο εσείς τρέχατε!!!

    Σας πήραμε χαμπάρι. Πάντα άφαντοι από τους αγώνες των εργαζομένων. Το 90% της διοικησης του Εργ Κέντρου είναι απο ΔΕΗ

    Όπως είπαν τα κοριτσάκια στο Βερολίνο: Το ΠΑΣΟΚ (και οι συνδικαλιστές του) ειναι εδώ και ληστέυει τον λαό!!!

    Ολοι απεργούμε αλλά κανείς στην συγκέντρωση αυτών των ψευτοσυνδικαλιστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. siga re pontike ta ebales me to ergatiko kai pio 90 ego den eime tis DEH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:16 είσαι σοβαρός; τα έβαλα εγώ με το Εργατικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΙς ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:55 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλήρης η αποτυχία της συγκεντρώσεως του Εργατικού Κέντρου! Ζήτημα αν μαζέυτηκαν σε κλειστή αίθουσα 15 άτομα. Αλήθεια από ποτε οι εργατικοί αγώνες εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και το ψιλόβροχο; Προκαλεί αλγεινή εντύπωση. φοβήθηκαν μήπως βραχούν;

    Οι προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια μικρή συγκέντρωση εκατό περίπου ατόμων(περιλαμβανομένων και αρκετών εκπαιδευτικών) και μια πορεία στον πεζόδρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΠΑΝ ΚΑΛΑ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΞΕΠΑΓΩΣΑΝ. Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ. Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ:
    α. ΕΙΔΑΤΕ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ
    β. Η ΝΔ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ
    ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΛΕΤΕ;
    ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια, θεωρώ υποχρέωση μου, ως ενεργός πολίτης και εκπρόσωπος των εργαζομένων να απαντήσω στις κακόβουλες και ανιστόρητες «καταγγελίες» οι οποίες δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση στην αλήθεια.

    Όσον αφορά το άτομο μου ως υπάλληλος της ΔΕΗ και Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φλώρινας, εργάζομαι 29 χρόνια, χωρίς να απουσιάσω ούτε μια μέρα από τη δουλεία μου και σε συνθήκες που πολλοί θα είχανε λακίσει. Με 140 ημέρες απεργίας κατοχυρωμένες και κάθε φορά που πραγματοποιείται μια απεργία, μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε να του δείξω το εξοφλητικό μου αν γίνετε κράτηση της απεργίας ή όχι.

    Τώρα στο αν εμείς συμφωνούμε με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ανακοινώσεις μας, αν αυτές κατηγορούν τις συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζονται αλλά επίσης μπορείτε να ρωτήσετε στον πολικό φορέα που ανήκω αν συμφωνώ με αυτές τις πολιτικές ή όχι.

    Το εργατικό κέντρο είναι ένας θεσμός που πρέπει όλοι να το στηρίζουμε γιατί έτσι μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τους εργαζόμενους είτε είμαι εγώ πρόεδρός είτε κάποιος άλλος και αυτό το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.

    Επίσης οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είτε είναι προνομιούχοι είτε όχι προσπαθούν και αγωνίζονται για να υπάρχει φθηνή τιμή στους έλληνες καταναλωτές και αν τελικά απελευθερωθεί η ενέργεια τότε μπορούμε να συζητάμε και πάλι μαζί για το που θα φτάσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Τέλος στη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο υπήρχε ουσιαστικός διάλογος και συζήτηση για όλα τα θέματα με ανθρώπους πολύ αξιόλογους και υπεύθυνους για τις θέσεις που κατέχουν. Και αν έγινε η συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο ή γινόταν στην πλατεία δε σημαίνει ότι οι εργατικοί αγώνες κερδίζονται και τα αιτήματα ακούγονται καλύτερα αν οι εκδηλώσεις γίνονται στην πλατεία ή όχι.

    Ας μας πει αυτός ο κύριος που κρύβετε πίσω από την ανωνυμία του, αν έχει κάνει μια μέρα απεργία, αν έχει διαδήλωση έστω και μια φορά, αν έχει έρθει ποτέ στο εργατικό κέντρο και δεν εξυπηρετήθηκε και τι παράπονα έχει από τους συνδικαλιστές.


    ΜΠΙΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΦΟΥ Ο ΜΠΙΡΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.