Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Απαγόρευση των θεαμάτων με ζώα ζητάει ο «Αρκτούρος»

Νομοθετική ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση των τσίρκων που χρησιμοποιούν ζώα και των δελφιναρίων, προτείνει ο «Αρκτούρος». 
Ο Λάζαρος Γεωργιάδης, γενικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την αιχμαλωσία άγριων ζώων είναι ελλιπές, παρεκλίνει από το κοινοτικό και δεν εφαρμόζεται.
Ο "Αρκτούρος" εισηγείται ακόμη την απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης των ζώων ως θέαμα, την τροποποίηση της νομοθεσίας για τους ζωολογικούς κήπους και τη δημιουργία μηχανισμού αδειοδότησης και  ελέγχου των εγκαταστάσεων διατήρησης άγριων ζώων.

3 σχόλια:

  1. να σταματήσει ο Αρκτουρος να είναι επισκέψιμος ΠΡΩΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε... ανώνυμε (8:36) μάλλον επειδή ήθελες κάτι να πεις... είπες την μπούρδα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βουνίσιος ακτιβιστής17 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:40 μ.μ.

    Λάζαρε καλά τα είπες...άν σε πάρω βόλτα στο βουνό μου τι άδεια; και τι έλεγχος; να γίνει όταν σε "εκτροφείο θηραμάτων¨ όπου ο πληθυσμός της άγριας πανίδας έχει μειωθεί όχι αισθητά αλλα εκεί που συναντούσα αγέλες συναντώ μόνο ελάχιστα ίχνη ...οι λαθροκυνηγοί έχουν εξολοθρεύσει ( για το χόμπυ ή την πλάκᨨ τους) έχουν αφανήσει στην κυριολεξία άγρια ζώα στο εν λόγω χώρο υποτίθεται προστασίας και εκτροφής αγρίων ζώων. Λίγοι μείναμε Λάζαρε πολύ λίγοι που αγαπάμε τα άγρια ζώα ( αδέσποτα΄, ελεύθερα ή φυλακισμένα) Αν πάς και σε κάτι κυνοκομεία εκεί θα ραγίσει η ψυχή σου .....Δυστυχώς λίγοι γιατί οι περισσότεροι ¨τ αγαπούν στα ¨"λόγια" όταν πανε για πίκ νίκ στο Νυμφαίο η για να προβάλλουν ¨φιλοζωικόν προφίλ ..Πολύ λίγοι ελάχιστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.