Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κόντρες μεταξύ των φαρμακοποιών

Για απεργοσπάστες συναδέλφους του έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Φλώρινας Γιώργος Αντωνιάδης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Φλώρινας, ο κ. Αντωνιάδης είπε χαρακτηριστικά: "καταγγέλλω τους συναδέλφους που διαφοροποιήθηκαν και αποφάσισαν σήμερα να ανοίξουν τα φαρμακεία τους, φαινόμενο που παρουσιάζεται μόνο στη Φλώρινα. Σε μια στιγμή που οι φαρμακοποιοί της Ελλάδας αντιμετωπίζουν ενωμένοι το νομοσχέδιο - απειλή για το επάγγελμά μας, κάποιοι αποφασίζουν να αγνοήσουν τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας και να εργαστούν». 
Αφορμή για αυτή τη δήλωση αποτέλεσε το γεγονός πως ορισμένοι αγνόησαν την απόφαση της γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών και δεν έκλεισαν σήμερα τα φαρμακεία τους.

4 σχόλια:

  1. Ας μου πει κάποιος έναν λόγο για τον οποιό δεν πρέπει να ανοίξει το επάγγελμά μας. Είμαι φοιτητής Φαρμακευτικής και ξέρω ότι με την υπάρχουσα κατάσταση δεν θα μπορέσω να ανοίξω δικό μου φαρμακείο γιατι;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μάλλον κανένας από τους γονείς σου δεν ήταν Φαρμακοποιός για να σου το αφήσει όταν συνταξιοδοτηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαμαρτυρία του προέδρου του κ. Αντωνιάδη είναι δικαιολογημένη, αν σκεφτούμε ότι το κλειστό του επαγγέλματος και η "συστέγαση" αρκετών φλωρινιώτικων φαρμακείων, στην οποία ανήκει και το φαρμακείο του κ. Αντωνιάδη, αφήνει στην τσέπη κάθε φαρμακοποιού ένα χρηματικό ποσό που για την πλειοψηφία του λαού είναι όνειρο θερινής νυκτός.
    Επίσης, αυτή η λυσσαλέα αριστερής προέλευσης καταγγελτική ρητορεία μας έχει κουράσει. Όποιος δεν θέλει να θιγούν τα κεκτημένα του, που συνήθως κτώνται εις βάρος άλλων, καταγγέλει, απειλεί ότι θα..., κλπ. Βέβαια, όχι ότι οι απεργοσπάστες είναι η όαση σε αυτή τη λάσπη που μας έχει κατακλύσει, αλλά σε μια στιγμή που έχουμε όλοι καταλάβει πως η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, πρέπει να συνηθίσουμε, σιγά σιγά βέβαια, στις αλλαγές που θα επιτρέψουν την ισότιμη συμμετοχή στις επαγγελματικές κατηγορίες και ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια απορία έχω τελευταία...

    Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου δεν ήταν διοικητής του ΙΚΑ μέχρι πρότινος?

    Το ΙΚΑ δεν χρωστάει ενα κάρο λεφτά στους φαρμακοποιούς? Σαν διοικητής.. τίνος ακριβώς τα συμφέροντα εξυπηρετούσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.